Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Mετατόπιση του άξονα της Γης κατά 10 εκατοστά!


Όπως δήλωσαν σήμερα επιστήμονες, o πιο δυνατός σεισμός που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ιαπωνίας φαίνεται ότι έχει μετακινήσει το κεντρικό νησί της χώρας κατά 2,4 μέτρα, ενώ μετατόπισε και τον άξονα της Γης κατά σχεδόν 10 εκατοστά.



Ο Κένεθ Χάντατ, Αμερικανός γεωφυσικός, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι: «Γνωρίζουμε ότι ένας σταθμός GPS μετακινήθηκε (κατά 2,4 μέτρα)».

Παράλληλα, το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξήγαγε, ο χθεσινός σεισμός μεγέθους 8,9 R που έπληξε την Ιαπωνία μετακίνησε τη Γη στον άξονα της κατά σχεδόν 10 εκατοστά.

Οι επιπτώσεις αυτού του σεισμού στον άξονα της Γης είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του σεισμού 9,1R που έπληξε την Ινδονησία το 2004. Σημαντικότερες επιπτώσεις φαίνεται ότι είχε μόνο ο σεισμός που έπληξε τη Χιλή το 1960, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του ινστιτούτου Αντόνιο Πιερσάντι.

Το 2010, επιστήμονες από τη NASA είχαν δηλώσει ότι ο σεισμός 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Χιλή τον Φεβρουάριο του 2010 ήταν τόσο δυνατός, ώστε μπορεί να μείωσε τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ρίτσαρντ Γκρος, ο οποίος εργάζεται στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, ανακάλυψε ότι ο περσινός σεισμός της Χιλής μετακίνησε τον άξονα της Γης κατά περίπου 8 εκατοστά.

Zougla.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed