Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 18:40 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου



Διπλή τραγωδία συγκλονίζει τη Ρόδο με το θάνατο δύο ανδρών ηλικίας 30 και 39 ετών από έκρηξη την ώρα που ετοίμαζαν αυτοσχέδια βεγγαλικά για την Ανάσταση.
Πρόκειται για έναν 39χρονο αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, πατέρες δύο παιδιών ο καθένας, οι οποίοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο από την την έκρηξη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έφθασαν επιτόπου.

Το δυστύχημα, που συγκλονίζει το νησί της Ρόδου, σημειώθηκε στις 18:40 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην περιοχή Μανδρικό, όπου διέμεναν οι δύο άνδρες, στην αποθήκη ισόγειας οικοδομής του 39χρονου.
Από την έκρηξη, αναστατώθηκε ολόκληρο το χωριό.
Στη Ρόδο, την Κάλυμνο και σε όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου, κάθε χρόνο στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας κυριαρχεί το έθιμο της ρίψης αυτοσχέδιων βεγγαλικών και κροτίδων ακόμη και δυναμίτιδας, το οποίο κορυφώνεται το βράδυ της Ανάστασης.
Ένα έθιμο, το οποίο έχει κοστίσει τα τελευταία 20 χρόνια πολλούς τραυματισμούς, αλλά και θανάτους πολιτών.
Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος στο Μανδρικό διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ.
Την Μ.Τετάρτη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, μετά από έκρηξη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή Αγία Τριάδα Καλαμάτας όπου κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες κροτίδες εν όψει του Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed