Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«L' Amour dans la sang»



Η δότρια έδωσε την καρδιά της και, όπως αποδείχθηκε, δεν χάρισε απλά τη ζωή, αλλά τη δική της ζωή!Η ηθοποιός Σαρλότ Βαλαντρί, όπως αποκαλύπτει σε βιβλίο της, μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε έχει ανατριχιαστικές deja vu εμπειρίες, άλλαξε γούστα και συναισθήματα, ενώ έφτασε μέχρι και να ερωτευτεί τον σύζυγο της γυναίκας στην οποία ανήκε η καρδιά.


Στα 34 χρόνια της η Σαρλότ Βαλαντρί υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς καθώς η δική της υπολειτουργούσε εξαιτίας της επιθετικής θεραπείας στην οποία υποβαλλόταν από τα 18 της χρόνια για να αντιμετωπίσει το AIDS. Ολα πήγαν καλά, αλλά από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάρρωσής της άρχισε να διαπιστώνει μεγάλες αλλαγές.

Δεν μπορούσε πια να αντισταθεί στους μπαμπάδες με ρούμι και στην τούρτα λεμονιού, που πρώτα δεν ήθελε ούτε να βλέπει, ενώ άρχισε να της αρέσει και ένα κόκκινο κρασί το οποίο πριν απεχθανόταν.

Οταν πήγε δε ταξίδι στην Ινδία, στο Ταζ Μαχάλ, έκπληκτη ανακάλυψε ότι αναγνώριζε τα μέρη σαν να είχε πάει και άλλη φορά. Ακολούθησαν εφιαλτικά όνειρα στα οποία η Βαλαντρί ένιωθε σαν να ζει από πρώτο χέρι το δυστύχημα της δότριας, η οποία έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό και άφησε την τελευταία της πνοή εγκλωβισμένη μέσα στις τσαλακωμένες λαμαρίνες.

Η βραβευμένη με Σεζάρ και Αργυρή Αρκτο ηθοποιός αποφάσισε λοιπόν το 2005 να γράψει το πρώτο της βιβλίο, «L' Amour dans la sang», στο οποίο αναφερόταν στην ασθένειά της, τη μεταμόσχευση και τις μετά την επέμβαση πρώτες εμπειρίες της. Το βιβλίο έπεσε στα χέρια του άντρα της δότριας Γιαν, ο οποίος το διάβασε και αντιλήφθηκε ότι η Βαλαντρί ζούσε με την καρδιά της γυναίκας του.

Η περιέργεια τον έκανε να θελήσει να τη συναντήσει. Της έστειλε τρεις ανώνυμες επιστολές και τελικά την έπεισε για ένα ραντεβού. Οταν ο Γιαν και η Σαρλότ συναντήθηκαν, ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα.

Ο άντρας δεν της αποκάλυψε ποιος ήταν. Η ηθοποιός το ανακάλυψε όμως ένα χρόνο αργότερα και έτσι, στο νέο της βιβλίο με τίτλο «De Coeur Inconnu», κάνει λόγο για «νέα πληγή στην καινούργια της καρδιά».
Espressonews.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed