Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

GP ΚΟΡΕΑΣ: Ο Χάμιλτον έσπασε το σερί της redbull και ξεκινά στη pole position

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει ακούσει πολλά για το επιθετικό στυλ της οδήγησής του, όμως είδε με... άλλο μάτι την κατάσταση στην Κορέα και κατέκτησε την πρώτη pole position για φέτος. Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Μπάτον.

Έπρεπε να περάσουν 15 Γκραν Πρι απόλυτης κυριαρχίας της Red Bull για να σπάσει το απόλυτο σερί των παγκόσμιων πρωταθλητών. Αυτό έγινε χθες στην Κορέα, με τη McLaren να βάζει... φρένο στο σερί της αυστριακής ομάδας.


Πρωταγωνιστής ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος... πετούσε στη Γεονγκάμ, έδειξε από την αρχή ότι δεν θα αφήσει την pole position να ξεγλιστρήσει από τα χέρια του, κάτι που έκανε στο τέλος μειώνοντας και το χρόνο του στο 1:35.820. Έτσι, ήταν ο μοναδικός που έσπασε το 1:36.0, με τον Βρετανό να δικαιώνεται, έπειτα από τα όσα έχει ακούσει για το επιθετικό στυλ της οδήγησής του, και να κατακτά την πρώτη pole position από το περσινό Γκραν Πρι του Καναδά.

Η McLaren έδειχνε ανταγωνιστική από χθες, ωστόσο ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπήκε... σφήνα ανάμεσα στους δυο Βρετανούς αφήνοντας τρίτο τον Τζένσον Μπάτον. Ο δις, πλέον, παγκόσμιος πρωταθλητής δεν πίεσε ιδιαίτερα στις χθεσινές κατατακτήριες, όμως απέδειξε γι' ακόμα μια φορά ότι έχει έναν... πύραυλο στα χέρια του.

Απ' εκεί και πέρα, ο Μαρκ Γουέμπερ κατάφερε να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση, ενώ ακολούθησαν οι δυο Ferrari, με τον Φελίπε Μάσα να νικάει ξανά τον Φερνάντο Αλόνσο. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρόζμπεργκ, Πετρόφ, Ντι Ρέστα, Σούτιλ, με τον Μίκαελ Σουμάχερ να μένει εκτός αυτής.

Ο Γερμανός αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη Mercedes του, με αποτέλεσμα να μην έχει το ρυθμό που ήθελε και να μείνει 12ος πίσω από τον Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι. Επίσης, από τη δεύτερη περίοδο έμειναν εκτός οι Μπουέμι, Κομπαγιάσι, Σένα, Μαλντονάντο και Πέρεζ. Τέλος, από το πρώτο σκέλος αποκλείστηκαν οι Μπαρικέλο, Κοβαλάινεν, Τρούλι, Γκλοκ, ντ' Αμπρόσιο, Λιούτσι, Ριτσιάρντο, με τον τελευταίο να μη γράφει καν χρόνο. Ωστόσο, κανείς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το 107%.

Το απίστευτο ρεκόρ

Η Red Bull διατήρησε το απόλυτο σερί στις pole position, το οποίο έσπασε χθες ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να κατακτά τις περισσότερες (12) και τον Μαρκ Γουέμπερ μόλις τρεις! Ο Βρετανός για πρώτη φορά, έπειτα από ένα χρόνο και τέσσερις μήνες, κατάφερε να πανηγυρίσει μια pole position και παράλληλα να βάλει... φρένο στο σερί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Για το εν λόγω σερί έβαλαν το... χεράκι τους οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ.

Ο νεότερος δις παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula1 ήταν ο κυρίαρχος με 12 pole position, από τις οποίες οι περισσότερες τον έφεραν και στις νίκες, που του έδωσαν τον τίτλο. Από τη μεριά του, ο Αυστραλός έμεινε στις 3 και τουλάχιστον πανηγύρισε αυτές, αφού και τις τρεις φορές δε διατήρησε την πρωτιά και στον αγώνα της Κυριακής.



sigmalive.com

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed