Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

"Το ατού της Εθνικής είναι πως είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο"



Με σκορ 2-0 νίκησε η Εθνική Ελλάδας την Κροατία και αν πάρει θετικό αποτέλεσμα την προσεχή Τρίτη στη Γεωργία, προκρίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η Εθνική είναι ένα βήμα από τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.


Το 2-0 επί της Κροατίας σε ένα γεμάτο ένταση παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη», μοιάζει με διαβατήριο πρόκρισης. Στο κατάμεστο γήπεδο η Κροατία δεν μπόρεσε να αντισταθεί όταν η ομάδα του Σάντος μέσα σε ένα δεκάλεπτο πήρε τα ηνία, πέτυχε δύο γκολ και σφράγισε την επιτυχία. Τώρα, η Εθνική έχοντας περάσει μπροστά στη βαθμολογία (21βαθμοί), άφησε πίσω την Κροατία (19) και με θετικό αποτέλεσμα την προσεχή Τρίτη στην Τιφλίδα με τη Γεωργία, περνά απευθείας στα τελικά. Να σημειώσουμε ότι στη Γεωργία η ελληνική ομάδα θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Το ματς ήταν επεισοδιακό. Μόλις στα 3' είχαμε πεντάλεπτη διακοπή, γιατί στις εξέδρες έγινε χαμός. Κοντά στα 100 άτομα με κουκούλες συνεπλάκησαν με οπαδούς της Κροατίας, έπεσαν καπνογόνα και φωτοβολίδες, η ένταση ήταν απίστευτη και ο Γουέμπ αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στα αποδυτήρια. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο αγώνας ξανάρχισε.

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η Εθνική έδειξε έξω από τα νερά της. Δεν έκανε ούτε μια φάση και η Κροατία είχε τον έλεγχο. Στο δεύτερο ημίχρονο, κάπως ανέβηκε η απόδοση και όταν βγήκε ο Τζιόλης για να μπει ο Φωτάκης, όλα έγιναν καλύτερα. Αλλά φάσεις μεγάλες δεν είχε η Εθνική.Μέχρι το 70'...Τότε, ο Σαμαράς με αριστερό σουτ έκανε το 1-0 και στο 79', κόρνερ ο Καραγκούνης, κεφαλιά στα δίχτυα ο Γκέκας και 2-0. Ολα είχαν τελειώσει και οι πανηγυρισμοί σε πάγκο και εξέδρες ήταν πολύ εντυπωσιακοί.

Διαιτητής: Γουέμπ(Αγγλία).

Κίτρινες:Καραγκούνης, Εντουάρντο, Ζαραδούκας, Τζόρβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σαμαράς.

Ελλάδα: Τζόρβας, Τοροσίδης(42' λόγω τραυματισμού Βύντρα), Ζαραδούκας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης(61' Φωτάκης), Σαμαράς, Καραγκούνης(88' Μάκος), Γκέκας, Σαλπιγγίδης.

Κροατία:Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Λόβρεν, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα(74' Βίντα), Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Κράνιτσας, Γέλαβιτς(61' Κάλινιτς), Εντουάρντο(52' Πέρισιτς), Μάντζουκιτς.
Ο ΣΑΝΤΟΣ


Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε:« Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο. Τώρα έχουμε την πρόκριση στα χέρια μας και όλα εξαρτώνται από τα δικά μας αποτελέσματα.Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ενθουσιασμό αλλά και άγχος, ενώ οι Κροάτες εξουδετέρωσαν τα ατού μας. Στη συνέχεια, ηρεμήσαμε, αποκτήσαμε την κατοχή της μπάλλας και φτιάξαμε ευκαιρίες».

Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Καραγκούνης(τιμήθηκε πριν από το παιχνίδι μαζί με τους Ζαγοράκη , Μπασινά επειδή ξεπέρασαν ο καθένας τις 100 συμμετοχές), είπε: «Το ατού της Εθνικής είναι πως είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο.Ηταν μια μεγάλη βραδιά για μας ύστερα από μεγάλη προσπάθεια. Περιμέναμε τα λάθη του αντιπάλου και βάλαμε τα γκολ. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους, έχουμε τον αγώνα στη Γεωργία που θα είναι δύσκολος».
madata.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed