Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τι πρέπει να κάνουμε αν έρθουμε αντιμέτωποι με ληστές


«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η εγκληματικότητα λόγω οικονομικής κρίσης και ο φόβος των πολιτών, που κινδυνεύουν κάθε λεπτό, συνεχώς μεγαλώνει.

Το κύμα βίας εντείνεται διαρκώς, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. η κατάσταση θα χειροτερεύσει το επόμενο διάστημα.


Οι ληστές με τα καλάσνικοφ, οι ληστές των τραπεζών, οι μικροαπατεώνες… Κάθε μέρα γίνεται γνωστό ότι υπάρχει και μια νέα σπείρα ή συμμορία, ενώ κάθε εικοσιτετράωρο σημειώνεται μια δολοφονία ή απειλή κατά της ζωής.

Το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι κλοπές και οι διαρρήξεις αυξήθηκαν κατά 7,50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και σε όλη την χώρα καταγράφονται καθημερινώς 268 περιπτώσεις.

Ογδόντα ιδιοκτήτες Ι.Χ. χάνουν καθημερινά τα οχήματα ή τις μηχανές τους, ενώ έχουν σημειωθεί 18 ληστείες σε σπίτια και καταστήματα.

Τι πρέπει να κάνουμε αν έρθουμε αντιμέτωποι με ληστές

Απολύτως τίποτα. Πρέπει να είμαστε συνεργάσιμοι και να μην φέρνουμε αντιρρήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους για λίγα μόνο ευρώ…

Όπως λέει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο διοικητής της Ασφάλειας της ΓΑΔΑ, Γ. Δικόπουλος, «Σε περίπτωση που αντιληφθούμε την ύπαρξη διαρρηκτών μέσα στο σπίτι μας, είναι καλύτερο να αποκαλύψουμε που φυλάμε τα χρήματα και τα τιμαλφή που θα μας ζητήσουν… Οι εγκληματίες πλέον αφαιρούν ζωές για το τίποτα».

Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed