Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σε εξέλιξη η αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιωτικά απορριμματοφόρα


Ανοιχτός είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής ο ΧΥΤΑ Φυλής, έπειτα από επιχείρηση των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ιδιωτικά απορριμματοφόρα έχουν αρχίσει να αποθέτουν τα σκουπίδια στη χωματερή, ενώ συνεχίζεται η αποκομιδή από γειτονιές της Αθήνας.



Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η είσοδος δημοτικών ή ιδιωτικών απορριμματοφόρων μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, εργαζόμενοι στους δήμους έχουν συγκεντρωθεί στα αμαξοστάσια και περιφρουρούν την απεργία η οποία θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν στο δρόμο τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα. Κατήγγειλε, δε, ότι στη διάρκεια της νύχτας οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών άδειασαν απορρίμματα στο Ελληνικό και σε άλλα σημεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους και κατοίκων σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου -σύμφωνα με τις καταγγελίες- το βράδυ του Σαββάτου εισήλθαν, συνοδεία αστυνομικών, ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ τα οποία καταγγέλλουν ότι τα απορριμματοφόρα άδειασαν τα σκουπίδια στο χώρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία.

Επίσης, ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας στάθμευσαν το βράδυ του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Badminton στου Γουδή.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Αντικείμενο της συνέντευξης είναι η προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.

in.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed