Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αυτοκτονίες, ναρκωτικά, πορνεία


είναι το τρίπτυχο του θανάτου για το μέλλον των Ελλήνων σύμφωνα με έρευνα Βρετανών που συγκέντρωσαν τα στοιχεία από το 2007και που είδαν ραγδαία αύξηση των φαινομένων παράλληλα με την αύξηση χρέους, ανεργίας και τη μείωση των εισοδημάτων.
"Η εικόνα της υγείας στην Ελλάδα είναι ανησυχητική," λέει ο Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ της Βρετανίας, ο οποίος δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.


"Διαπιστώνουμε... ανησυχητικές τάσεις--διπλασιασμό των αυτοκτονιών, αύξηση των ανθρωποκτονιών, αύξηση κατά 50% των κρουσμάτων μόλυνσης με HIV και οι πολίτες αναφέρουν ότι η υγεία τους επιδεινώνεται, αλλά δεν επισκέπτονται γιατρό παρότι νιώθουν ότι θα έπρεπε," εξηγεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 17%, από το 2007ως το 2009, και όπως υποστηρίζουν οι βρετανοί τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναφερθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, από 25% ως 40%.

"Η περίπτωση της Ελλάδας είναι μία προειδοποίηση του τι μπορεί να συμβεί αν πραγματοποιηθούν σημαντικές περικοπές στον τομέα της υγείας εξαιτίας της ύφεσης," λένε οι επιστήμονες προειδοποιώντας έτσι σαφέστατα πως οι περικοπές δεν πρέπει να αγγίξουν ευαίσθητους τομείς.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα οι επιστήμονες διαπιστώνουν επίσης μία σημαντική αύξηση στα κρούσματα μόλυνσης με HIV στην Ελλάδα κατά τα τέλη του 2010 και δηλώνουν ότι από τα δεδομένα προκύπτει πως τα κρούσματα του ιού που προκαλεί το AIDS θα αυξηθούν κατά 52% αυτή τη χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη.

Τα ποσοστά χρηστών ηρωίνης αυξήθηκαν κατά 20% το 2009 και ταυτόχρονα οι μειώσεις στον προϋπολογισμό το 2009 και το 2010 οδήγησαν στην περικοπή κατά ένα τρίτο των κρατικών προγραμμάτων βοήθειας των τοξικομανών και παροχής υπηρεσιών πρόληψης κατά του HIV.

Οπως λέει ο Στάκλερ, υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι τοξικομανείς μολύνονται σκοπίμως με τον HIV, για να εξασφαλίσουν το μηνιαίο επίδομα των 700 ευρώ και συντομότερη ένταξη στα προγράμματα υποκατάστασης για τους χρήστες.


πηγή:NewsIt.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed