Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης


Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, ο κ. Καστανίδης είπε: «Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης».



«Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών» είπε ο κ. Καστανίδης.

Δεν διευκρίνισε ούτε πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει και δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να διατυπώσει το συγκεκριμένο ερώτημα, παρά μόνο το Υπουργικό Συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών.

«Θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα» είπε.

Πάντως, σε συνομιλητές του το βράδυ της Τρίτης ο κ. Καστανίδης έλεγε ότι το ερώτημα του δημοψήφισματος θα είναι τέτοιο που το αποτέλεσμά του θα κρίνει είτε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε υποχρεωτική παροχή συναίνεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν σχεδιάζει δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

O εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον Καστανίδη να πει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί, εάν ο λαός απορρίψει το ερώτημα που θα διατυπωθεί.

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται.

πηγή:in.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed