Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ήρθε η ώρα η σοκολάτα να γίνει σύμμαχος στο αδυνάτισμά σου...


Σοκολάτα σκέφτεσαι και λιώνεις! Μους, σοκολατάκια, μπισκότα... Αυτός ο γλυκός πειρασμός σου έχει πάρει τα μυαλά και σου είναι αδύνατον να του αντισταθείς. Κι όμως, αγαπητή μου, ήρθε η ώρα ο αστικός μύθος που έχει ενοχοποιήσει τόσο τη σοκολάτα για τα περιττά κιλάκια σου να καταρριφθεί.



Ήρθε η ώρα να τρως καθημερινά αυτή τη γλυκιά απόλαυση χωρίς να καταπιέζεις τον εαυτό σου και μάλιστα να χάσεις 4 κιλά. Γιούπιιιιιι....!!!

Γιατί "είναι σημαντικό ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους να είναι ευχάριστο και κοντά στις συνήθειες του «διαιτώμενου» ώστε να πετύχει" εξηγεί η διαιτολόγος.

Τελικά παχαίνει η σοκολάτα ή πρόκειται περί μύθου;
"Η απάντηση είναι απλή και είναι αρνητική. Κανένα τρόφιμο δεν παχαίνει εάν το συνολικό θερμιδικό περιεχόμενο του καθημερινού διαιτολογίου δεν ξεπερνά την συνολική ενέργεια που καταναλώνει ο οργανισμός. Ένα καλά σχεδιασμένο διαιτολόγιο μπορεί να περιλαμβάνει σοκολάτα καθημερινά και να εξακολουθήσει να προκαλεί απώλεια βάρους" εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρρικα Νταουτίδου.







ΠΕΣ "ΝΑΙ" ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!
H σοκολάτα λοιπόν στις σωστές ποσότητες όχι μόνο αδυνατίζει, αλλά σου κάνει καλό σε πολλά διαφορετικά επίπεδα:

Η σοκολάτα φέρνει την ευτυχία: Ίσως το ξέρεις ήδη, όμως μια σειρά από ουσίες που περιέχονται στη σοκολάτα επιδρούν στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα την τόνωση της διάθεσης. Η ιδιότητα της σοκολάτας αυτή είναι εύκολο να την καταστήσει σύμμαχο σε περιόδους στρες.

Αντιοξειδωτική δύναμη: 'Οσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης ιδιότητά της. Βρέθηκε πως ένα φλιτζάνι κακάο περιέχει 2-3 φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες σε σχέση με το κρασί ή το πράσινο τσάι.

Σύμμαχος της καρδιάς και της υγείας: Ερευνητές υποστηρίζουν πως η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και εγκεφαλικού επεισοδίου έως και κατά 39%!

Η αντιοξειδωτική δράση μίας ουσίας, ονόματι επικατεχίνη, προστατεύει έναντι της οξείδωσης της LDL-χοληστερόλης και της δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας.

Παρατηρήθηκε ακόμη πως η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας μειώνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Αθώα από τις κατηγορίες για πρόκληση ακμής: Ο πραγματικός ένοχος είναι η δίαιτα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, που προκύπτει με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων απλών σακχάρων και επεξεργασμένων τροφίμων. Αντίθετα, η σοκολάτα και ειδικότερα η μαύρη, λόγω την υψηλής περιεκτικότητας σε «καλά» πολυακόρεστα λιπαρά, είναι τρόφιμο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Τlife.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed