Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ομαδικός τάφος αποκαλύφθηκε σε ανασκαφή στο Ουαντσακίτο του Περού


Ενας ομαδικός τάφος με 42 σκελετούς μικρών παιδιών αποκαλύφθηκε σε ανασκαφή στο Ουαντσακίτο του Περού. Το εύρυμα χρονολογείται περίπου στα 1200 μ.Χ. και η περιοχή στην οποία βρέθηκε απέχει μόλις 1 χλμ. από το Τσαν Τσάν.Πρόκειται για την πρωτεύουσα των Τσιμού, μίας προκολομβιανής φυλής που κυριαρχούσε στο Περού πριν τους Ίνκας. Οι Τσιμού άκμασαν από το 1100 μέχρι το 1500 μ.Χ., μέχρι δηλαδή την εποχή που κατακτήθηκαν από τους Ίνκας. Οι ανθρωποθυσίες ήταν ένα από τα έθιμα τα οποία ακολουθούσαν πιστά, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα νέα ευρύματα.

Σύμφωνα με το National Geographic, τα παιδιά ήταν από 6 εως 18 ετών και στα περισσότερα από αυτά φαίνεται ότι θανατώθηκαν με τσεκούρι. Η καρδιά όλων έχει αφαιρεθεί - σύμφωνα με το τελετουργικό που ακολουθούσαν οι Τσιμού- ενώ στον ομαδικό τάφο μαζί με τους 42 σκελετούς βρέθηκαν και έξι σκελετοί καμηλοειδών, κατα πάσα πιθανότητα λάμα- τα οποία μάλλον έπαιζαν τον ρόλο του ψυχοπομπού στους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Περού.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα θύματα της ανθρωποθυσίας ήταν κορίτσια, οδηγεί τους ερευνητές στο μακάβριο ενδεχόμενο να υπήρχε μία ιδιαίτερη κάστα νεαρών παιδιών θηλυκού γένους τα οποία ανατρέφονταν με σκοπό να θυσιαστούν!

Οι αρχαιολόγοι είναι βέβαιοι πως τα παιδιά θυσιάστηκαν στα πλαίσια τελετής εξευμενισμού του Ωκεανού, ο οποίος στην παράδοση των Τσιμού ήταν συνδεδεμένος με τη γεωργία, αφού είχαν παρατηρήσει ότι η θερμοκρασία του νερού καθόριζε το αν θα βρέξει ή όχι!


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed

back to top