Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο του Αλ. ΓρηγορόπουλουΣήμερα η ετυμηγορία του δικαστηρίου για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγόπουλου που άφησε την τελευταία του πνοή, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, χτυπημένος κατάστηθα από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Ο βασικός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο συνάδελφος του Βασίλης Σαραλιώτης, που κατηγορείται για απλή συνέργεια, σήμερα θα ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για ότι έγινε εκείνο βράδυ.
Μετά από περίπου 80 συνεδριάσεις, οι τέσσερις ένορκοι και οι τρεις τακτικοί δικαστές του Κακουργιοδικείου, θα εκφράσουν με την απόφαση, που θα εκφωνήσει η πρόεδρος κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου, την δικανική πεποίθηση που σχημάτισαν από την εξονυχιστική εξέταση όλων των γεγονότων.
Άν οι δικαστές δεχθούν την πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας κ.Χαρ.Λακαφώση περί ενοχής χωρίς ελαφρυντικά, αν αποτιμήσουν ανάλογα τον ρόλο και την προσωπικότητα των δύο ειδικών φρουρών, τότε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή ισόβιας κάθειρξης ενώ ο Βασίλης Σαραλιώτης με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης από 10 έως 20 ετών.
Αρκετοί πολίτες έχουν σπεύσει στο δικαστικό Μέγαρο για να παρακολουθήσουν το «κλείσιμο» της υπόθεσης που ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 17 Φεβρουαρίου φέρνοντας μαζί της στην Άμφισσα συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις τις πρώτες ημέρες, αλλά και ισχυρότατη αστυνομική παρουσία.
Και σήμερα τα μέτρα της Αστυνομίας είναι δρακόντεια καθώς ενδέχεται να γίνουν συγκεντρώσεις κοινωνικών ομάδων ενόψει της απόφασης.πηγή: kathimerini

Γιούνκερ: «Γνώριζαν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αλλά αδράνησαν σκόπιμα»Σάλο έχει ξεσηκώσει η παραδοχή του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν προ πολλού την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά αδράνησαν για να μη θιγούν οι εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας προς τη χώρα μας. Επίσης, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός διέψευσε ότι προειδοποίησε Έλληνα πρωθυπουργό για την κρίση που ερχόταν και εκείνος του απάντησε «διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα».
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε πως είναι προφανές σε ποιον αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ, φωτογραφίζοντας τον Κώστα Καραμανλή: «Όλοι μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφερόταν», είπε ο ΥΠΟΙΟ.
Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέρρευσε ότι ουδέποτε ο Κώστας Καραμανλής θα χρησιμοποιούσε υποτιμητικά λόγια για τη χώρα του, ενώ οργίλη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Κώστας Σημίτης.
Την έκπληξή του για τις δηλώσεις Γιούνκερ εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον οποίο ο πρόεδρος του Eurogroup κατονομάζει μεταξύ αυτών που γνώριζαν για το «ελληνικό πρόβλημα».πηγή: i- live

Σταματά ο εφοδιασμός των δημοσίων νοσοκομείων με υλικάΟι προμηθευτές ζητούν να εξοφληθούν τα χρέη του τρέχοντος έτους. Την εξόφληση των χρεών του τρέχοντος έτους και την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για τη διάθεση των ομολόγων για τα χρέη των ετών 2007-2009 ζητούν οι προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων, οι οποίοι σήμερα σταματούν τον εφοδιασμό τους με υλικά.
Η απόφαση αναμένεται να δυσκολέψει περαιτέρω την κατάσταση στα νοσοκομεία, όπου ήδη παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις.
Γιατροί δημόσιων νοσοκομείων καταγγέλλουν ότι οι προμηθευτές πωλούν τα υλικά σε τιμές που ορίζουν οι ίδιοι, καταργώντας το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Υγείας και επιβαρύνοντας περαιτέρω τα ασφαλιστικά ταμεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι βηματοδότες, που ενώ η τιμή παρατηρητηρίου ανέρχεται στα 2.500 ευρώ, οι προμηθευτές δεν τους πωλούν κάτω από 3.500 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και σε πολλαπλάσια τιμή στα ιδιωτικά, επιβαρύνοντας σε μεγάλο βαθμό τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τα φίλτρα αιμοκάθαρσης πωλούνται από τους προμηθευτές 50 ευρώ, αν και η τιμή παρατηρητηρίου είναι 30 ευρώ.πηγή: kathimerini

Γεννήθηκε παιδί από έμβρυο που καταψύχθηκε 20 χρόνια πριν!ΤΟ 1990 καταψύχθηκε ένα έμβρυο. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, από αυτό το έμβρυο γεννήθηκε ένα υγιέστατο μωρό. Η κρυοσυντήρηση εμβρύων δίνει τώρα χρονικό περιθώριο στις γυναίκες που θέλουν να αναβάλουν για μερικά ακόμη χρόνια τη μητρότητα.

Η 42χρονη μητέρα έκανε δέκα χρόνια ανεπιτυχείς προσπάθειες να κάνει παιδί. Πέρυσι όμως της δόθηκε το έμβρυο και τον περασμένο Μάιο έφερε στη ζωή ένα αγοράκι. Το μωρό προήλθε από μία ομάδα πέντε εμβρύων που είχαν καταψυχθεί πριν από 20 χρόνια, τα οποία είχε δωρίσει ένα ζευγάρι που δεν τα χρειαζόταν, αφού εκείνοι κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί με τεχνητή γονιμοποίηση. Αν και έχουν μεγάλη διαφορά, τα δύο παιδιά είναι αδέλφια. Για 16 χρόνια, τα έμβρυα ήταν διαθέσιμα για «υιοθεσία», μέχρι που τελικά βρέθηκαν πως είναι συμβατά με τη γυναίκα και τον σύζυγό της, οι οποίοι ακολούθησαν τη θεραπεία στην Αμερική. «Εκανε θεραπεία από το 2000. Είναι επίμονη γυναίκα», δήλωσε στους «Sunday Τimes» ο γιατρός της Σέρτζιο Εχνινγκερ.

Τα έμβρυα καταψύχθηκαν όταν ήταν μιας ημέρας και είχαν σχηματίσει ένα κύτταρο. Από την τήξη, έπειτα από 19 χρόνια και επτά μήνες, επιβίωσαν μόνο δύο. Προτού εμφυτευθούν στη μήτρα της μητέρας, διατηρήθηκαν για δύο ακόμη ημέρες στο εργαστήριο, προκειμένου να αναπτυχθούν. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα για πόσα χρόνια μπορεί να καταψυχθεί ένα έμβρυο. Θεωρητικά, δεν υπάρχει περιορισμός. Οι γιατροί τώρα πιστεύουν ότι τα έμβρυα που έχουν καταψυχθεί είναι δυνατόν να επιβιώσουν για 40 χρόνια και από αυτά να γεννηθούν υγιέστατα μωρά. Η επιτυχημένη προσπάθεια αυτής της μητέρας δίνει ελπίδες σε πολλές νεαρές γυναίκες που δεν έχουν σύντροφο και θέλουν να καταψύξουν τα ωάριά τους μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος και να κάνουν οικογένεια. Ωστόσο, η νέα τεχνολογία έχει και ηθικές προεκτάσεις, καθώς μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει ένα μωρό που η σύλληψή του έγινε προτού η ίδια γεννηθεί. Ή να γεννήσει τον βιολογικό απόγονο της μητέρας της, ακόμη και της γιαγιάς της.πηγή: τα νεα

Πρεµιέρα για «Το νησί»Μιλάει για ένα θέµα που µέχρι πρόσφατα ήταν ταµπού, τους λεπρούς (χανσενικούς) και τον αποκλεισµό τους στο νησάκι της Σπιναλόγκας. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στους τόπους όπου διαδραµατίστηκαν τα γεγονότα από τις αρχές έως τα µέσα του περασµένου αιώνα, στην Κρήτη: Σπιναλόγκα, Πλάκα, Ελούντα, Αγιος Νικόλαος και Ηράκλειο. Η προετοιµασία µέχρι να αρχίσουν τα γυρίσµατα (ξεκίνησαν τον Δεκέµβριο του 2009) κράτησε έξι µήνες και µέχρι να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2010 θα περάσουν µπροστά από την κάµερα 1.000 κοµπάρσοι και 120 ηθοποιοί (Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αιµίλιος Χειλάκης, Φιλαρέτη Κοµνηνού, Ορφέας Αυγουστίδης...). Οι ηθοποιοί πέρα από το σενάριο (τη διασκευή έχει κάνει η Μιρέλλα Παπαοικονόµου και τη σκηνοθεσία ο χανιώτης Θοδωρής Παπαδουλάκης) διάβασαν το βιβλίο της Βρετανής Βικτόριας Χίσλοπ µε άξονα την άλλοτε αποικία των λεπρών για να µπουν καλύτερα στο κλίµα.

Ως συγκλονιστικές, δε, θεωρούνται από τους συντελεστές της σειράς οι στιγµές που έζησαν όταν ήρθαν σε επαφή µε τον πρώην χανσενικό της Σπιναλόγκας Μανώλη Φουντουλάκη στην Ανω Ελούντα (έφυγε από τη ζωή φέτος τον Μάιο). «Το νησί» κάθε Δευτέρα στις 21.50, στο Μega.πηγή: τσ νέα

Θερίζει το ντόπινγκ!Αθλητής βαρέων αθληµάτων µέσης ηλικίας είναι σε κρίσιµη κατάσταση σε νοσοκοµείο της Θεσσαλονίκης! Αλλος συνάδελφός του µε παρόµοια χαρακτηριστικά περιµένει καρτερικά σε άλλο θάλαµο, αναζητώντας συµβατό µόσχευµα καρδιάς. Το ντόπινγκ θερίζει!
Το συµπέρασµα επιβεβαιώθηκε µε χειροπιαστά παραδείγµατα που ανακοινώθηκαν από το βήµα της ηµερίδας «Η µάστιγα των αναβολικών».

«Αθλητής είναι ακόµη σε µεγάλο νοσοκοµείο της Θεσσαλονίκης, περιµένοντας να βρεθεί µόσχευµα καρδιάς, γιατί πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι αθλητής βαρέων αθληµάτων. Αρα, αναβολικά», είπε ο πρώην πρόεδρος και διοικητής του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ Δηµήτρης Γάκης, µιλώντας για τις επιπτώσεις του ντόπινγκ στο ακροατήριο της ηµερίδας που διοργάνωσαν η αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισµός χωρίς αναβολικά»(ΑΧΩΑ) και ο Δήµος Θεσσαλονίκης στο Ολυµπιακό Μουσείο.

«Πρόκειται για αθλητή περίπου 45 ετών. Δεν µου είχε πει κάτι σχετικό µε ντόπινγκ. Πάντως, µην περιµένετε από οποιονδήποτε αθλητή να παραδεχθεί κάτι τέτοιο», είπε στην «ΟΜΑΔΑ» ο κ. Γάκης, επιστήµονας εξοικειωµένος µε τον αθλητισµό, καθώς διετέλεσε δεκαθλητής και µπασκετµπολίστας.

Η οµιλία του πρώην διοικητή του ΑΧΕΠΑ ήταν σκληρή: «Πριν από λίγο καιρό χειρουργήσαµε παλιό αθλητή βαρέων αθληµάτων µε καρκίνο του ήπατος. Αναγκαστήκαµε να κάνουµε µεταµόσχευση. Μετά από λίγους µήνες αισθάνθηκε πόνους στη σπονδυλική στήλη. Υποθέσαµε ότι ήταν κήλη. Οµως, ήταν µεταστατική εστία»!

Μιλώντας στην «ΟΜΑΔΑ» ο κ. Γάκης συνέχισε: «Μη φανταστείτε ότι ντοπάρονται κυρίως οι πρωταθλητές. Οι πρωταθλητές συνήθως είναι άτοµα µε φυσικές ικανότητες. Θα σας πω ότι ντοπάρονται πολύ λιγότερο από τους δευτεραθλητές».

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
Λύση για την αντιµετώπιση της µάστιγας πρότεινε στην οµιλία της µία µεγάλη πρωταθλήτρια: «Είµαι τόσα χρόνια στον χώρο του αθλητισµού και διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας συγκεκριµένος νόµος: ο νόµος της ανοµίας των ισχυρών», τόνισε στον πρόλογό της η Βούλα Πατουλίδου. «Πατάνε όλοι πάνω στην επιθυµία του αθλητή να βγει πρώτος, προκειµένου να τον έχουν υποχείριο, να πληρώνεται ο αθλητής και να κερδοσκοπούν όλοι οι άλλοι. Εκείνο που λείπει είναι η απόλυτη εξειδίκευση στον πρωταθλητισµό, διαδικασία που είναι µία κατηγορία µόνη της.

Από τον πρωταθλητισµό, λοιπόν, λείπει µία οµάδα µε εξειδικευµένο προσωπικό, ένα ινστιτούτο εξειδικευµένων στο αίµα, την ψυχολογία, την ορθοπεδική, µία οµάδα ανθρώπων στην οποία – γιατί περιουσία του κράτους θεωρείται ο πρωταθλητής – επενδύεις. Λείπει ένα ακοµµάτιστο ινστιτούτο µε απόλυτα εξειδικευµένους πολλούς επιστήµονες πολλών ειδικοτήτων. Τότε ο αθλητής δεν θα έχει ανάγκη κανέναν, γιατί κανένας δεν θα µπορεί να τον “ψήσει” ότι είναι ένα τίποτε κι ότι αυτός – ο τυχαίος, ο τυχάρπαστος, ο τυχοδιώκτης – θα είναι ο θεός του, που θα τον κάνει και τον ίδιο τον αθλητή θεό», πρόσθεσε η χρυσή Ολυµπιονίκης.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ο πρόεδρος του ΑΧΩΑ, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και επίτιµος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Κατσιµπάρδης, εντόπισε τη γενεσιουργό αιτία του ντόπινγκ στην εµπορευµατοποίηση του αθλητισµού και κατήγγειλε: «Οι κυβερνήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τον παράδεισο των καταθέσεων της FΙFΑ στην Ελβετία και άλλων διεθνών οµοσπονδιών. Καµία κυβέρνηση δεν µπορεί να ελέγξει τη FΙFΑ, είναι εντελώς ανεξέλεγκτη».

Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Αµυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρατήρησε: «Δυστυχώς υπάρχει εσφαλµένη εξοικείωση µε το θέµα του ντόπινγκ.

Οι µεγάλες αθλητικές οµοσπονδίες είναι πια οντότητες της διεθνούς πραγµατικότητας που κινούνται πέρα από τα όρια της κρατικής και διακρατικής έννοµης τάξης». Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής Αµυνας διαβεβαίωσε πως θα αποταχθούν οι αθλητές - αξιωµατικοί που έχουν καταδικαστεί µε κατηγορία για ντοπάρισµα. Ο δικηγόρος, Αριστείδης Καµάρας, διεθνής ποδοσφαιριστής, µέλος του ΑΧΩΑ τόνισε: «Επιτέλους στην Ελλάδα δηµιουργήθηκε το Εθνικό Συµβούλιο Καταπολέµησης Ντόπινγκ µε απεριόριστες αρµοδιότητες. Οµως, πρόβληµα δηµιουργεί ότι το ΕΣΚΑΝ δεν µπορεί να λειτουργήσει αποτελεσµατικά από τις υπάρχουσες συνθήκες διότι απευθύνεται στις Οµοσπονδίες κι από αυτές κινείται η διαδικασία των ελέγχων.

Ολα γίνονται χάρη στη φιλοτιµία και το κουράγιο των ασχολούµενων, γιατί οι Οµοσπονδίες δεν έχουν τα οικονοµικά µέσα για την κινητοποίησή τους».πηγή: ta nea

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 11/10/2010Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στο Νότιο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη Βορειοδυτική Ελλάδα περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 9 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 13 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο ανατολικοί – βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Δυτικό Κρητικό και το Μυρτώο Πέλαγος ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.πηγή: meteo

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed

back to top