Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

- Νέα τρελλή πτήση του spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου
- Μεγάλη ''βουτιά'' στο χρηματιστήριο
- Μπαράζ ξένων δημοσιευμάτων για έλλειμμα-ομόλογα-αναδιάρθρωση χρέους

Στο ''καναβάτσο'' για άλλη μία φορά η ελληνική οικονομία που εναγώνια προσπαθεί να ορθοποδήσει καθώς από τη μία δέχεται συνεχή ''γρονθοκοπήματα'' και από την άλλη οι πολιτικοί μας αλληλοαπειλούνται με ..εκλογές,που ίσως να αποτελούν και το τελειωτικό χτύπημα.

Σήμερα το πρωί το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ''απογειώθηκε'' εως τις 838 μονάδες, δηλαδή πάνω από 100 μονάδες βάσης από το κλείσιμο της Τρίτης, φτάνοντας έτσι στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα (12.20) η τρελλή βουτιά του δείκτη του χρηματιστηρίου έφτανε το – 2,64 % αποχαιρετώντας δηλαδή πολύ γρήγορα τις 1600 μονάδες που με κόπο είχε κατακτήσει.
Εκτίμηση-σοκ από τη New York Times εκτιμά πως το έλλειμμα και του 2010 θα είναι υψηλότερο κατά περίπου μία μονάδα από τον στόχο που ήταν 8,1% για φέτος,ανεβάζοντας το στο 8,9 % του ΑΕΠ.
Κάτι,που σύμφωνα με την εφημερίδα ίσως καταστήσει μονόδρομο για την Ελλάδα την αναδιάρθρωση του χρέους.Και όλα αυτά ενώ ακόμα περιμένουμε την αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009,που θα ανακοινωθεί για ευνόητους λόγους μετά τις εκλογές.
Εξίσου ανησυχητικός είναι και ο τίτλος της Daily Telegraph που ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει: Κίνδυνος μποϊκοτάζ των ελληνικών ομολόγων.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ο κίνδυνος αυτός παραμονεύει πίσω από μελλοντική υιοθέτηση των γερμανικών σχεδίων για τη δημιουργία μόνιμου συστήματος διαχείρισης κρίσεων χρέους.
Μάλιστα η Telegraph χτυπά προειδοποιητικά ''καμπάνα'' περί αποτυχίας του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας αφού θα μας ''προικίσει'' με ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 150% του ΑΕΠ, «κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», όπως γράφεται χαρακτηριστικά.

newsIt.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed

back to top