Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Ξεκάθαρο μήνυμα στους εστιάτορες ότι ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος θα εφαρμοστεί, στέλνει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την απόφαση της Οµοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελµάτων να επαναφέρουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ ζητούν πίστωση χρόνου για την εφαρμογή του νόμου, καθώς όπως ισχυρίζονται οι επιχειρήσεις τους δεν αντέχουν άλλο πλήγμα.

«Πρέπει να εφαρμοστεί για τη δημόσια υγεία, το δημόσιο καλό, για τα παιδιά μας», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας, Διατροφής και Άθλησης Μιχάλης Τιμοσίδης.

»Εντείνουμε τις προσπάθειες με ενημερωτικές καμπάνιες για την εφαρμογή του, ενώ αναμένεται και συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης αυτών που πλήττονται από το νόμο, όχι όμως και η εφαρμογή του», διευκρινίζει ο υφυπουργός.

Οι εστιάτορες δηλώνουν, από την πλευρά τους, ότι θα ξαναβάλουν στα τραπέζια τα τασάκια, καθώς όπως ισχυρίζονται η απαγόρευση του καπνίσματος έχει οδηγήσει σε κάθετη πτώση του τζίρου τους.

Επικαλούμενα τον οικονομικό αντίκτυπο του νόμου κατά του καπνίσματος, τα μέλη τόσο της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, ζητούν να οριστεί μία μεταβατική περίοδος για την εφαρμογή του.

Οι δύο φορείς ξεκαθαρίζουν πως δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο, καθώς, όπως επισημαίνουν, η βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας απειλείται δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στον κλάδο.

ta nea


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed

back to top