Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ένας επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται από χθες στο facebook με μεγάλη ταχύτητα. Με τεχνικούς όρους, πρόκειται για επίθεση drive-by download στο Facebook.
Το μήνυμα προτρέπει τους χρήστες του Facebook να επισκεφθούν ένα blog, στην πλατφόρμα blogger (....blogspot.com). Όμως το blog στο οποίο κάνουν κλικ οι χρήστες, κάνει redirect (οδηγεί αυτόματα), σε ένα site με την ονομασία ...www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο. Περιέχει ένα μόνο link, που σας προτρέπει να κατεβάσετε ένα δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.

Φυσικά δεν είναι άλμπουμ φωτογραφιών, αλλά ένα για εκτελέσιμο αρχείο (.exe), το οποίο απενεργεποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή σας.
Ο υπολογιστής σας ή το 3G κινητό σας, γίνεται zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία σας στέλνει e-mails, μηνύματα στο facebook κι έτσι αρχίζουν να σας βρίζουν οι φίλοι σας!


Το κακό είναι ότι το συγκεκριμένο αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook. Έτσι πολλοι θα δείτε τις επόμενες ώρες στα προφίλ σας στο facebook, το μήνυμα από κάποιον φίλο σας που θα σας λέει "i got you a surprise ..." και από κάτω "Εστάλη μέσω facebook mobile".

spnews

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed