Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Aπεργιακό μπλακ άουτ


Για ακόμη μία εβδομάδα, αναμένεται απεργιακό μπλακ άουτ, καθώς οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα, με κορύφωση της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.Σήμερα Δευτέρα απεργούν εφοριακοί, ΠΟΕ - ΟΤΑ, Αγροτική τράπεζα, δικαστές και δικηγόροι, ΙΚΑ, ΕΣΥΕΑ, δεμένα παραμένουν τα πλοία.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Πέμπτη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Στην κινητοποίηση θα μετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.

Αναλυτικά οι απεργίες:

  • Οι εφοριακοί ξεκινούν σήμερα με δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
  • Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
  • Σε 24ωρη προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕbank, ενώ 48ωρη απεργία, την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
  • Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι.
  • Την Τρίτη, οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οι καθηγητές συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.
  • Σε απεργία προχωρούν και οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων το Σάββατο, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα συνεδριάζουν μέχρι τις 12.00.
  • Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως την Τετάρτη.
  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Συνεχίζεται ως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η τριήμερη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Την Τρίτη, προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.


Τι θα γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Χωρίς τρένα και Προαστιακό θα μείνει η χώρα από την Τρίτη έως και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη -το διήμερο της γενικής απεργίας- οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη «Δουκ. Πλακεντίας» και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις. Την Τετάρτη δεν κυκλοφορούν τα ταξί.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα ώς την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.

Αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

zougla.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed

back to top