Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
Θα ήθελα να υπενθυμίσω...πως αύριο 22 Σεπτεμβρίου είναι η παγκόσμια μέρα ...ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!(το ξέρω πως μόλις είπατε "τώρα σώθηκες")

Πότε δεν συμπαθούσα ιδιαίτερα τις παγκόσμιες ημέρες...είναι κάτι σαν τα μνημόσυνα να το πω?Θυμόμαστε κάποιον μακαρίτη για μια μέρα και την επόμενη τον έχουμε ξεχάσει!("09 Φεβρουαρίου -  Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο" έλεος!! "20 Φεβρουαρίου -  Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης" 10 φορές έλεος!!!).Δεν τις υποτιμώ, μόνο αν τις εκλάβω ως ημερομηνίες υπενθύμισης και όχι μνήμης!Τι εννοώ?



Εννοώ,πως το θέμα μας δεν θα ήταν απλά όλοι αύριο να ξεσκονίσουμε τα (ανύπαρκτα) ποδήλατά μας και να ξεχυθούμε στους (ακατάλληλους για ποδήλατο)δρόμους και να πάμε στις δουλειές μας!Στην χώρα των θαυμάτων ακόμα και η Αλίκη θα έτριβε τα μάτια της....

Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε την κατάχρηση αυτοκινήτου που κάνουμε καθημερινά (σχεδόν) όλοι μας και δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω!Χρησιμοποιούμε το αμάξι παντού και κατά κόρον χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές!

«Εκτός ορίων» η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα
Τα θανατηφόρα αιωρούμενα σωματίδια στην Aθήνα μετρήθηκαν το 2008 τρεις και πλέον φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια της E.E. Συνολικά καταγράφηκαν 130 ημέρες υπερβάσεων ενώ το όριο που θέτει η E.E. είναι να μην υπάρχουν υπερβάσεις πάνω από 35 ημέρες!
"Η" 3/1/2009

old news?Δεν νομίζω...
Σκεφτείτε μόνο πως μια μέση οικογένεια έχει μέσο όρο τουλάχιστον 2 αμάξια!Ακόμα και με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς, μπορούμε να υποπτευθούμε τι γίνεται στην ατμόσφαιρα!

'Εχουμε ξεχάσει να περπατάμε!Δεν λέω να κάνεις την απόσταση Ηλιούπολη - Μαρούσι με τα πόδια(όχι ότι αν αυτό το άκουγαν παλαιότερες γενιές θα τους φαινόταν παράλογο άλλα τέλοσπαντων).Μιλάω για κοντινές αποστάσεις και όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ!
Επιπλέον υπάρχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, μετρό και προαστιακός!Ξέρω τα 2 πρώτα δεν είναι και τα πλέον αξιόπιστα μέσα αλλά τα υπόλοιπα είναι μια χαρά!

Και τέλος ναι ποδήλατο!ΠΟΔΗΛΑΤΟ!Ξέρω αρκετούς ανθρώπους(με γκάμα ηλικιών) και βλέπω ακόμα περισσότερους που επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς!Και είναι μια πάρα πολύ καλή λύση!Για τις απλές μεταφορές μας, κοντινές και μακρινές είναι ότι πρέπει.Φθηνό,υγιεινό και κάνεις και σώμα!Γιατί όχι?

Αλλά ναι θυμήθηκα γιατί όχι...Γιατί εκτός από όλα τα προηγούμενα η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, θα έπρεπε να ήταν και μια μέρα υπενθύμισης για το κράτος και να θυμηθούν πως οι υποδομές ωφελούν σοβαρά το περιβάλλον!Λίγοι ποδηλατοδρόμοι θα έλυναν πολλά προβλήματα!

Εύχομαι η αυριανή μέρα να βρει την Αθήνα με λιγότερα ποσοστά ρύπων και ας ήταν αυτή η αφετηρία μιας πιο ποιοτικής ζωής!

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed