Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
Ούτε λίγο ούτε πολύ 13 παραστάσεις παρακαλώ!Για μικρούς και μεγάλους.Το θέατρο badminton και φέτος εξασφάλισε πολύ καλές παραγωγές με ακόμη καλύτερες παραστάσεις!Συνεπώς έχουμε και λέμε...




1, 2 & 3 Οκτωβρίου 2010:
Θέατρο Τέχνης της Μόσχας
Ο Βυσσινόκηπος
Hμερομηνίες παραστάσεων: 1, 2 & 3 Οκτωβρίου 2010
Εισιτήρια: από 25 έως 55 €
Παραγωγή: ADaM Productions
Το αυθεντικό κείμενο στα ρώσικα με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Φέτος η Ρωσία και το Θέατρο σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν πανηγυρικά τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ και το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας συμμετέχει σε αυτήν την επέτειο με ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά του έργα, τον «Βυσσινόκηπο». Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη παραγωγή με την επίβλεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή Oleg Tabakov, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου εδώ και 30 χρόνια Adolf Shapiro. Στο εντυπωσιακό καστ 25 ηθοποιών και μουσικών πρωταγωνιστούν οι πολυβραβευμένοι ηθοποιοί Renata Litvinova, Sergey Dreiden, Andrey Smolyakov, Nikolay Chindyaykin και Evdokiva Germanova.


 27 - 31 Οκτωβρίου 2010:

Το Γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά
Hμερομηνίες παραστάσεων:  27 - 31 Οκτωβρίου 2010
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 22€, Φοιτητικό: 15€
Παραγωγή: Θέατρο Μεταξουργείο
3 χρόνια - 600 παραστάσεις - 100.000 θεατές
Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, συμπληρώνει 3 χρόνια παραστάσεων και το «γιορτάζει» με μία σειρά εμφανίσεωνστο Θέατρο Badminton. 





10 - 13 Νοεμβρίου 2010:
Rasta Thomas - Rock The Ballet
Με τους BAD BOYS OF DANCE
Hμερομηνίες παραστάσεων: 10 - 13 Νοεμβρίου 2010
Εισιτήρια: από 10 έως 50€
Παραγωγή: ADaM Productions
Κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, μία σύγχρονη, γεμάτη ενέργεια και αισθησιακή παράσταση χορού με beat μουσική και… προβοκατόρικες χορογραφίες περνάει σαν καταιγίδα από Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία με το κοινό να παραληρεί και τους κριτικούς να γράφουν διθυραμβικές κριτικές!


18 Νοεμβρίου 2010:
Billy Cobham
Ο καλύτερος fusion ντράμερ του κόσμου σήμερα.
Hμερομηνία συναυλίας: 18 Νοεμβρίου 2010
Εισιτήρια: από 25 έως 60€
Παραγωγή: Inter Show
O Billy Cobham θεωρείται ως ο καλύτερος ντράμερ αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Θα παρουσιάσει το νέο του cd με τίτλο «Palindrome». Πρόκειται για ένα cd που περιέχει διασκεύες σε μουσικές που έχει γράψει εδώ και 30 χρόνια!

30 Νοεμβριου - 5 Δεκεμβριου 2010:
20 Χρόνια STOMP…
Ημερομηνίες παραστάσεων: 30 Νοεμβριου - 5 Δεκεμβριου 2010
Εισιτήρια: από 25 έως 65€
Παραγωγή: Music Box Productions
Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα, και παλιοσίδερα ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ – θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό.




20 Δεκεμβρίου 2010 - 2 Ιανουαρίου 2011:
O Scooby-Doo και το Φάντασμα του Πειρατή
Ημερομηνίες παραστάσεων: 20 Δεκεμβρίου 2010 - 2 Ιανουαρίου 2011
Εισιτήρια: από 7 έως 32€
Παραγωγή: Showhat Events and More
Ο αγαπημένοςφίλος των παιδιών ο Scooby- Doo και η παρέα του επισκέπτονται για πρώτη φορά την Αθήνα για να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να μοιραστούν τις απίστευτες περιπέτειές τους με μικρούς και μεγάλους! Να κάνουν τελικά τα δικά μας Χριστούγεννα ακόμα πιο χαρούμενα!
Η συμμορία των νέων ντεντέκτιβ με τις κωμικοτραγικές περιπέτειες και τις ανεπανάληπτες γκάφες ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή σε μια μοναδική παραγωγή με την υπογραφή του Jim Millan!



15 & 16 Ιανουαρίου 2011:
Eva Yerbabuena Ballet Flamenco
Hμερομηνίες παραστάσεων:
15 & 16 Ιανουαρίου 2011
Εισιτήρια: από 15 έως 50€
Παραγωγή: ADaM Productions
Μία από τις καλύτερες χορεύτριες του φλαμένκο, διάσημη για την ταχύτητα, το δυναμισμό και τη δραματική κίνηση στα πόδια, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου θα παρουσιάσει την παράσταση Lluvia (=Βροχή).
με τη συνοδεία τεσσάρων χορευτών και ένα διεθνώς αναγνωρισμένο γκρουπ μουσικών και τραγουδιστών.







9 Φεβρουαρίου 2011:

2nd International Magic Festival
Hμερομηνίες παραστάσεων: από 9 Φεβρουαρίου 2011
Εισιτήρια: από 10 έως 48€
Παραγωγή: ADaM Productions
Μια δίωρη διαδραστική με τους θεατές φαντασμαγορία από την παγκόσμια dream team των μάγων που
«παντρεύουν» το πρόγραμμά τους με θεατρικά εφέ και στοιχεία stand up comedy και παντομίμας!



25, 26 & 27 Φεβρουαρίου 2011:
Bejart Ballet Lausanne
Όταν ο Maurice Bιjart συναντά τον Freddie Mercury και τον Gianni Versace…
Hμερομηνίες παραστάσεων: 25, 26 & 27 Φεβρουαρίου 2011
Εισιτήρια: από 20 έως 75€
Το μπαλέτο θα παρουσιάσει μια από τις πιο συναρπαστικές χορογραφίες του Μπεζάρ με κοστούμια σχεδιασμένα από τον Τζιάνι Βερσάτσε και μουσική των Queen και του Μότσαρτ. Ένα πολύ συγκινητικό έργο, το οποίο εμπνεύστηκε ο Bιjart από τις ζωές του Freddie Mercury και του Jorge Donn (πρώην πρώτου χορευτή του Bιjart), που πέθαναν από aids.


5 Μαρτίου 2011:
Ana Mura
Hμερομηνία συναυλίας: 5 Μαρτίου 2011
Εισιτήρια: από 20 έως 40€
Παραγωγή: ADaM Productions
Η Ana Mura, ένα διαρκώς ανερχόμενο ταλέντο που αυξάνει τη λάμψη του μέσα στο χρόνο και γίνεται όλο και πιο ιδιαίτερο, όλο και πιο πολύτιμο, θεωρείται ήδη στη χώρα της η νέα Βασίλισσα του Fado, η μοναδική άξια να συνεχίσει το έργο της μεγάλης Amalia Rodrigues. Μια σύγκριση που γίνεται ενστικτωδώς και λόγω της συγκινησιακής αμεσότητας του fado, καθώς όλοι τείνουμε να εξισώνουμε και να εξομοιώνουμε όλες τις σύγχρονες ερμηνευτικές φωνές του κάτω από την παράδοση της Rodrigues.



10 - 14 Μαρτίου 2011:
Mayumana - Momentum
Hμερομηνίες παραστάσεων: 10 - 14 Μαρτίου 2011
Εισιτήρια: από 25 έως 60€
Παραγωγή: ΛΑΒΡΥΣ
Ακροβάτες, μίμοι, χορευτές μα πάνω απ’ όλα ευρηματικοί μουσικοί, οι «Μαγιουμάνα» έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το show τους Momentum. Ένα show που μέχρι το 2007 είχε παρουσιασθεί ήδη σε 5.000 παραστάσεις σε 30 χώρες του κόσμου και την απόλαυσαν περισσότεροι από 10.000.000 θεατές.










29 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2011:
Forever Tango
Hμερομηνίες παραστάσεων: 29 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2011
Εισιτήρια: από 14 έως 52€
Παραγωγή: ADaM Productions
To Forever Tango, η δημιουργία του πολυβραβευμένου χορογράφου-σκηνοθέτη Luis Bravo, έκανε πρεμιέρα το 1990 στο San Diego και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Theatre On the Square του San Fransisco, όπου σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία για 92 συνεχόμενες εβδομάδες!!! Ο θρίαμβος συνεχίστηκε στο Spoleto Arts Festival της Ιταλίας, αλλά και σε Λονδίνο, Σικάγο, Σαν Ντιέγκο, Λος Άντζελες, Τορόντο, Μόντρεαλ, Βοστόνη και Φιλαδέλφεια με το κοινό και τους κριτικούς να παραληρούν από ενθουσιασμό. Το χορευτικό αυτό υπερθέαμα που αποθεώθηκε παγκοσμίως, κατέληξε τελικά στο Walter Kerr Theatre του Broadway στις 16 Ιουνίου του 1997. Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που κατέκλυζε το θέατρο καθημερινά, που τελικά στις 15 Απριλίου του 1998 το Forever Tango μεταφέρθηκε στο μεγαλύτερο Marquis Theatre του Broadway και η παράσταση πήρε παράταση επ’ αόριστο. Μέχρι και σήμερα, το Forever Tango αποτελεί τη μακροβιότερη παραγωγή τάνγκο στην ιστορία του Broadway.


7 - 10 Απριλίου 2011:
Η Κατσαρίδα του Βασίλη Μαυρογεωργίου
Hμερομηνίες παραστάσεων: 7 - 10 Απριλίου 2011
Eισιτήρια: Γενική Είσοδος: 20€, Φοιτητικό: 15€
Παραγωγή: Θέατρο του Νέου Κόσμου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Γάκης, Βασίλης Μαυρογεωργίου
Οι απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει…



Οκτώβριος 2010 - Απρίλιος 2011:
 Ευγένιου Σπαθάρη
Σκιών Καμώματα -
Ο γάμος του μπάρμπα-Γιώργου
Hμερομηνίες παραστάσεων: Οκτώβριος 2010 - Απρίλιος 2011
Εισιτήρια: από 7 έως 15€
Παραγωγή: ADaM Productions
Το θέατρο σκιών αποκτά σάρκα και οστά από το «Ξυπόλυτο Τάγμα», που αποτελείται από 9 ηθοποιούς οι οποίοι ερμηνεύοντας 19 ρόλους επί σκηνής, ζωντανεύουν τις περιπέτειες του αξιαγάπητου Καραγκιόζη.
Ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης, πρωταγωνιστής βέβαια σ’ αυτή την ιστορία μαζί με το αιώνιο πρόβλημά
του, την πείνα του, παλεύει κόντρα στην αναδουλειά, την κοινωνική αδικία και την καταπίεση. Ελπίζοντας να ικανοποιήσει την πείνα του, δέχεται να βοηθήσει τον Χατζηαβάτη να βρει γαμπρό για την Ελενίτσα, την κόρη του κυρ Στάθη, ενός πλούσιου γεράκου. Και το προξενιό τούς οδηγεί στον Μπάρμπα Γιώργο και...
Σε σκηνοθετική επιμέλεια Γ. Μποστ και Τ. Βαμβακίδη, μουσική Γ. Ζουγανέλη, σκηνικά Ν. Κασαπάκη και
φωτισμούς Γ. Φωτόπουλου καθώς και με ένα καστ παλαιότερων αλλά και νεότερων ταλαντούχων ηθοποιών, ο Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, υιός του πανιγράτσου, μοστράρει καλά το σύνθημα του Τσε στη στέγη της παράγκας του: Hasta la Victoria Siempre (αγώνας μέχρι το… τέλος).
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ο Τ. Βαμβακίδης ως Καραγκιόζης – ταγμένος στο ρόλο αυτό για 18 συναπτά έτη - ο Γ. Μποσταντζόγλου ως Μπάρμπα Γιώργος και ο Γ. Ζουμπαντής ως Κολλητήρι.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.karagiozislive.gr


Επίσης: 

Πολυμήχανο
Παίξε... αλλιώς! Ψυχαγωγία με τεχνολογίες αιχμής!

Hμερομηνίες παραστάσεων: από Οκτώβριο 2010
Εισιτήρια: από 10 έως 15€
Ένα νέο διαδραστικό εργαστήριο διερευνητικής μάθησης με ψηφιακές τεχνολογίες ανοίγει τις πύλες του στον πολυχώρο πολιτισμού Badminton. Το Πολυμήχανο, «τεχνοβλαστός» του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ένας χώρος μοναδικός, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για τα ευρωπαϊκά, καθώς ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων και εταιρείες στην αιχμή της τεχνολογίας από την Ελλάδα, την Αμερική και τον Καναδά συμμετείχαν στην υλοποίησή του. Θα μπορούσε να αποκαλεστεί κλειστό ψυχαγωγικό πάρκο ή και χώρος άτυπης εκπαίδευσης, αφού οι επισκέπτες καλούνται να ψυχαγωγηθούν με παιχνίδια στηριγμένα στις πλέον πρόσφατες εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας. Όλα τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα, έτσι ώστε ο επισκέπτης, παίζοντας, να χρησιμοποιεί ρητές και άρρητες γνώσεις και δεξιότητες που συνδέονται με έννοιες μαθηματικών, πληροφορικής, επιστημών, γεωγραφίας κ.λπ.
Ένα εργαστήριο υψηλών προδιαγραφών, γεμάτο παιχνίδια βασισμένα στη ρομποτική, την πληροφορική,
τις τηλεπικοινωνίες και την εικονική πραγματικότητα και δραστηριότητες που καλλιεργούν τις νοητικές
δεξιότητες, για επισκέπτες κάθε ηλικίας. Βασικό στοιχείο των παιχνιδιών είναι η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των παικτών.





in.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed