Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τεντέ ζητεί η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οποία αποκαλύπτει στο φύλλο της Πέμπτης ένα ντοκουμέντο: ένα έγγραφο φωτιά για εν ενεργεία διαιτητή, που πιάστηκε στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ, με καταθέσεις που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ και προέρχονται από κέρδη στο «Πάμε Στοίχημα»!


Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τον τίτλο «Εισαγγελέας στο ποδόσφαιρο» καλείται ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει κόκκινη κάρτα στα κυκλώματα του ποδοσφαίρου και ο αρμόδιος εισαγγελέας να καλέσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα Ευάγγελο Μαρινάκη, τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νίκο Πατέρα καθώς και τους προέδρους όλων των ΠΑΕ Α' και Β' Εθνικής.


Ήδη στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρίσκονται στοιχεία για τα υπέρογκα κέρδη εν ενεργεία διαιτητών στο «Πάμε Στοίχημα».

Το «Ποντίκι» έχει στην κατοχή του ένα παραστατικό είσπραξης από τον ΟΠΑΠ, το οποίο καταγράφει λεπτομερώς πως ο εν ενεργεία διαιτητής κέρδισε μέσα σε μια οκταετία (2002-2009) 300.000 ευρώ στο «Πάμε Στοίχημα».

Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, με αφορμή το δημοσίευμα που κάνει λόγο για προπονητές με μεγάλα ποσά καταθέσεων και διαιτητές που στοιχηματίζουν σε διάφορους αγώνες, ανέθεσε στον αντεισαγγελέα ΑΠ Αν. Κανελλόπουλο να ερευνήσει την υπόθεση.

Ο κ. Κανελλόπουλος ήδη κάλεσε για την ερχόμενη Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010, τον εκδότη και δημοσιογράφο Αντ. Δελατόλα να προσκομίσει ότι στοιχεία έχει για την υπόθεση αυτή.

Επίσης, ο κ. Κανελλόπουλος κάλεσε την ίδια ημέρα τον πρόεδρο του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη, καθώς διεξάγεται στην υπηρεσία του σχετική έρευνα.

Στην συνέχεια ο κ. Κανελλόπουλος θα αποφασίσει εάν θα διαταχθεί ή όχι προκαταρκτική έρευνα.

«Πόθεν έσχες» προτείνει η ΕΠΟ, προκαταρκτική εξέταση για τα «στημένα»

Την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», ώστε να περιλαμβάνονται και οι διαιτητές στους υπόχρεους υποβολής, θα προτείνει η ΕΠΟ. Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με τον Εισαγγελέα πρωτοδικών, Κωσνταντίνο Σιμιτζόγλου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο ομόλογός του της Σούπερ Λιγκ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα για «στημένα παιχνίδια» στο ποδόσφαιρο, αλλά και για φαινόμενα υψηλών καταθέσεων παραγόντων του ποδοσφαίρου που καταγγέλλονται στον Τύπο, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Την έρευνα θα διενεργήσουν δύο εισαγγελείς αρμόδιοι για οικονομικά εγκλήματα, οι οποίοι έλαβαν εντολή αύριο να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ, ώστε το Σώμα ταχύτατα να τους κοινοποιήσει στοιχεία που έχει συλλέξει από ελέγχους του για την υπόθεση.


Πηγή:in.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed