Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
Επειδή, έχω κουραστεί από την γκρίνια και την μίρλα που δέρνει τους Αθηναίους...σκέφτηκα να κάνω ένα μικρό φωτογραφικό(κυρίως) αφιέρωμα...στην ΑΘΗΝΑ!

Σ' αυτήν την τόσο πονεμένη πόλη, που ειλικρινά πιστεύω κατά βάθος είναι τόσο όμορφη, που δεν φανταζόμαστε!

Η Αθήνα δεν είναι εξόφθαλμα ωραία!Αν ήταν γυναίκα δεν θα ήταν αυτή που ένας άντρας θα την κοίταζε με τη μια και θα έπεφτε κάτω,ούτε αυτή που θα ζήλευαν οι άλλες!Όχι για κανένα λόγο!Είναι μια απλή γυναίκα(φαινομενικά)!Το ντύσιμο της είναι απλό,λιτό(και απέριττο)και καθημερινό.Δεν μιλάει πολύ, δεν είναι και πολύ κοινωνική.

Αλλά η Αθήνα είναι εκείνη η γυναίκα που σε μια ιδιαίτερη περίσταση όταν ντυθεί και στολιστεί είναι η αποκάλυψη της βραδιάς!Είναι αυτή που λέμε "καλά η Αθήνα είναι αυτή?Πως έγινε έτσι?Δεν την αναγνωρίζω!".Είναι η γυναίκα που αν θέλει να σε εντυπωσιάσει μπορεί να αφήσει τον άλλον μ'ανοιχτό το στόμα (για να μην πω μαλάκα)...αλλά μόνο όταν θέλει εκείνη..

Κι αν δε ανοίξει τελικά το στόμα της και σου μιλήσει...έχει πάρα πολλά να σου πει!!!Μα πάρα πολλά!Τόσα πολλά που κάτι άλλες δήθεν γκόμενες (Ρώμη,Παρίσι,Λονδίνο) τις έχει για φέτα στην χωριάτικη!Ξέρει πολλά και είναι έξυπνη...αλλά έχει τραγική υπομονή!Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει....που λέει ο λόγος..

Κι όμως πίσω αυτό το τόσο θαμπό πρόσωπό της,πίσω από αυτή την αδιάφορη αμφίεση κρύβεται κάτι μαγικό...που σαγηνεύει τον κόσμο εδώ και 2 χιλιετίες παρακαλώ....

Είναι η σταχτοπούτα των πόλεων.Απλά, περιμένει ακόμα τον πρίγκιπα με το γοβάκι για να την πάρει από τις στάχτες και να την κάνει πριγκίπισσα....αλλά αυτός αργεί πολύ...πάρα πολύ....

Είναι η Αθήνα.Η Αθήνα μου...αυτή που αγαπάω και μισώ,που αγαπάω να μισώ και μισώ που την αγαπάω τόσο πολύ τελικά...Αθήνα και πάλι Αθήνα!






Διάλεξα φωτογραφίες γενικές αλλά και ειδικές,δηλαδή σημεία της Αθήνας που λατρεύω.Ερμού, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Λόφος Φιλοπάππου, Θησείο, Πλάκα, Μοναστηράκι, Γκάζι, Εθνικός Κήπος, Άγιος Δήμητρης ο Λουμπαρδιάρης κ.λ.π
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Οι φωτογραφίες δεν μου ανήκουν.


ZaFiRa.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed