Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010
Σήµερα αναµένεται η απάντηση της τρόικας στο σχέδιο της υπουργού Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συµβάσεων έναντι των κλαδικών σε ζηµιογόνες επιχειρήσεις.

Η κ. Κατσέλη θα ενημερώσει εντός της ημέρας για τις εξελίξεις στα εργασιακά τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ το σχετικό νοµοσχέδιο θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου.

Σύµφωνα µε πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», το σχέδιο Κατσέλη προβλέπει τα εξής:


-Παραµένει η διατήρηση της δυνατότητας του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει τις συλλογικές συµβάσεις που υπογράφουν φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το 51% κάθε κλάδου σε µη µέλη των οργανώσεων. Για το θέµα αυτό υπάρχει συγκρατηµένη αισιοδοξία από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα.

-Θα εξακολουθεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις ο βασικός µισθός ασφαλείας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας (σήµερα κινείται στα 740 ευρώ).

-Θα υπερισχύουν οι συµφωνίες σε επιχειρησιακό επίπεδο των συµφωνιών σε κλαδικό ή επαγγελµατικό επίπεδο χωρίς κανέναν αδικαιολόγητο περιορισµό.

- Προβλέπεται ειδική ρήτρα για την αποφυγή οµαδικών απολύσεων

-Επέρχονται αλλαγές στη µερική απασχόληση και στην εκ περιτροπής εργασία, καθώς και στη διαδικασία προσφυγής στη διαιτησία.

- Χρονικά η ισχύς των συµβάσεων ειδικών συνθηκών θα εκτείνεται έως 2 χρόνια.

πηγή: το βήμα

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed