Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
Παραδόθηκε ανακαινισμένο την Τρίτη το Πεδίον του Άρεως, το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, στο οποίο φυτεύτηκαν εκατοντάδες δέντρα, ανθόφυτα και θάμνοι, ξηλώθηκε η άσφαλτος από τις διαδρομές του και αναπλάστηκαν πλήρως οι εγκαταστάσεις του.


Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Το Βήμα», το έργο ανάπλασης έγινε υπό τις οδηγίες του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη και παραδόθηκε με την λήξη του θεσμού της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία  το Πεδίο «είναι πνεύμονας πρασίνου, εφάμιλλο των μεγαλύτερων πάρκων του εξωτερικού, ανοιχτό και ασφαλές για όλους τους πολίτες».


Στο Πεδίον του Άρεως φυτεύτηκαν 1.200 δέντρα, 50.000 ανθόφυτα, 7.500 θάμνοι και 2.500 τριανταφυλλιές.

Επίσης, προστέθηκαν 9 στρέμματα χλοοτάπητα και 8 στρέμματα με φυτά εδαφοκάλυψης.
Ακόμη,ξηλώθηκαν 22.650 τμ ασφάλτου στις παλιές διαδρομές και στη θέση της μπήκε χώμα, ενώ τοποθετήθηκαν παράλληλα 8.800 τμ μαρμαροκυβόλιθοι και 3.800 τμ γρανιτοκυβόλιθοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το μοναδικό περιβαλλοντικό και αισθητικό αποτέλεσμα των έργων, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη από αυτήν της πόλης.

Η κ. Ντίνα Μπέη Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, δήλωσε ότι «Τελειώνοντας η θητεία της Υπερνομαρχίας, είμαι πολύ ευτυχής που παραδίδεται στους Αθηναίους ένα έργο κόσμημα. Το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας ανακαινισμένο και αναπλασμένο. Ευχόμαστε οι Αθηναίοι να το ζήσουνε να το χαρούνε και να το προστατεύσουνε».

«Εχουμε ζητήσει από τον κόσμο να προσφέρει εθελοντικά εργασία και έχουμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε ένα σώμα εθελοντών από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι προσφέρθηκαν για κάποιες ώρες να φυλάσσουν το πάρκο» πρόσθεσε η κ. Μπέη.

«Οσο ωραίο και να είναι ένα έργο, πάντα εξαρτάται από τον βαθμό πολιτισμού του πολίτη. Να το σεβαστεί και να το αγαπήσει. Πιστεύω ότι όσοι μπούνε στο Πεδίο του Αρεως, θα το αγαπήσουν τόσο πολύ που θα το προστατεύσουν και οι ίδιοι».

Το έργο της ανάπλασης καλύπτει περίπου 250 στρέμματα του πάρκου και στοίχισε 9.663.990 ευρώ με χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ και από εθνικούς πόρους.

πηγή: econews.gr

2 απόψεις:

Polykarpos είπε...


Ανήρ δ’ άλλα κέκευθεν ενί φρεσίν, άλλα δε βάζει.

Φωκυλίδης, ~5ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής από τη Μίλητο.

μτφρ: ο άνθρωπος άλλα έχει κρυμμένα στο μυαλό του και άλλα λέει




Με εξαιρετική τιμή


Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ.Παν.Ρώμης.ΤΕΕ 46487 Msc.Ενέργεια Περιβάλλον.Παν.Πειραιώς-ΕΜΠ



Παρασχάκης Γεώργιος Δικαστικός Επιμελητής Νομ.


Σχετ.
http://kyameftopedioareos.blogspot.com 2007-2012............η καρατόμηση μισθών - συντάξεων.

http://polmarkarch.wordpress.com

http://www.asda.gr/elxoroi

Polykarpos είπε...

Δυστυχώς, διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, υπο το πρόσχημα αναπλάσεων - εξωραισμών – εκδηλώσεων παραβίαζαν με τους Νόμους τους, τούς ήδη υγιείς υπάρχοντες και το Σύνταγμα.
Λόγω της ύπαρξης λοιπόν του ΔΕΛΕΑΡ των ανεξέλεγκτων κοινοτικών κονδυλίων, ενεργοποιήθηκαν διάφορες δήθεν αναπλάσεις.
Στήν υπάρχουσα διαχρονική αλληλογραφία μεταξύ κατοίκων και αρμοδίων ανεξάρτητων αρχών – φορέων του δημοσίου και ΟΤΑ απο έτη 2007-2013, στα σκεπτικά των εγγράφων των εκπροσώπων της Πολιτείας, εντοπίστηκαν σοβαρές αναλήθειες - ασύστολοι ισχυρισμοί – ανυπόστατες αιτιολογήσεις - ασάφειες - αοριστίες, με ηλίου φαεινώτερο συμπέρασμα, ότι: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
{ ιδέ αρχείο Blog http://kyameftopedioareos.blogspot.com } ως Δασικής Κηπώδους Κοινόχρηστης περιοχής, αλλά επιθυμεί την δημιουργία μιας αλάνας για την εκτόνωση των υπεράριθμων λαθρομεταναστών και για οργάνωση εκδηλώσεων – φιεστών - εκθέσεων, Οχι για το καλό του κοινωνικού συνόλου αλλά για απορρόφηση κοινοτικών – κρατικών κονδυλίων.
Σαφέστατα η φυσιογνωμία του πάρκου αυτά τα χρόνια αλλοιώθηκε αφού κατά την διάρκεια των οικοδομικών αναπλάσεων και κατά παρέκκλιση των δηλώσεων και ισχυριγμών των αρμοδίων, και δένδρα κόπηκαν και δομικά υλικά - τσιμέντα σημαντικού όγκου προστέθηκαν, και χρήματα ΕΣΠΑ εξαερώθηκαν.!!!

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed