Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ευθύνες για το θέμα των σκουπιδιών


Ευθύνες για το θέμα των σκουπιδιών επέρριψε σήμερα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στον απερχόμενο δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, και την απερχόμενη αντιδημαρχία καθαριότητας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στις προσπάθειες να καθαρίσει η πόλη, ανέφερε ότι θα έπρεπε να είχε ζητηθεί νωρίτερα βοήθεια από γειτονικούς δήμους για τη συνδρομή τους σε απορριμματοφόρα και τόνισε ότι στις προτεραιότητές του περιλαμβάνεται η αγορά καινούριων οχημάτων και σύγχρονου εξοπλισμού.



«Δεδομένου ότι κάθε μέρα παράγονται στο Δήμο Θεσσαλονίκης 700 τόνοι σκουπιδιών και ότι ο Δήμος μπορεί να μεταφέρει στον Χ.Υ.Τ.Α. μόνο 400 τόνους, είναι πρακτικά αδύνατο να καθαρίσει η πόλη μέχρι την Πρωτοχρονιά», είπε και σημείωσε ότι μετά τις συνεννοήσεις του με άλλους δημάρχους του νομού, από Δευτέρα, που αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, θα συνδράμουν το έργο της αντιδημαρχίας καθαριότητας άλλα 20 απορριμματοφόρα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι είχε χθες συνεργασία με εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενώ εξετάζεται η υπογραφή συμφωνίας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. «Το 60 με 65% των απορριμμάτων είναι υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν. Σήμερα στο Δήμο Θέρμης, που πηγαίνει πολύ καλά στον τομέα αυτό, τα ποσοστά της ανακύκλωσης φτάνουν τα 25 κιλά κατά κεφαλήν ετησίως. Το ποσοστό του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι μόλις δύο κιλά, ενώ στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 15», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις συζητήσεις για ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας, σχολίασε: «Κανείς δεν μίλησε για ιδιωτικοποίηση, εγώ είπα αν χρειαστεί, να νοικιάσουμε αυτοκίνητα που θα χειρίζονται οι δικοί μας υπάλληλοι».

πηγή: zougla.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed