Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Μπροστά απο το ξενοδοχείο King George έχουν καεί αυτοκίνητα.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Πατησίων έξω απο το κτήριο της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν πυρποληθεί κάποια σταθμευμένα μηχανάκια και οι άνδρες που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά.

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνων. Μπροστά απο το ξενοδοχείο King George έχουν καεί αυτοκίνητα.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που βρισκόταν στο πάνω μέρος της πλατείας πετούσαν πέτρες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, ενώ είχαν ανάψει φωτιές σε σκουπίδια και κάδους απορριμμάτων.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών. Από τις μολότοφ ξέσπασε μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτιρίου που κατασβέστηκε άμεσα. Προξένησαν σημαντικές ζημιές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν από ιδιαίτερη ένταση και αγριότητα, ενώ οι εστίες των συγκρούσεων ήταν σε όλο το μήκος της πλατείας Συντάγματος και από τις δύο πλευρές.

Υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες οι δυνάμεις της αστυνομίας έχασαν τον έλεγχο και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προκειμένου να αποφύγουν τις επιθέσεις, κυρίως με δεκάδες βόμβες μολότοφ των διαδηλωτών. Χαρακτηριστικό είναι οτι αναγκάστηκαν να επέμβουν δεκάδες μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακριβώς πάνω στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να αναγκάσουν τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφυγε προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια.

Η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Επεισόδια στα Προπύλαια

Μισοί απο τους διαδηλωτές κατευθύνονται προς τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνονται προς τα Προπύλαια. Επεισόδια σημειώνονται στην οδό Σίνα, δίπλα από την Αγροτική τράπεζα όπου διαδηλωτές πετούν πέτρες και μολότοφ, στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χρήση δακρυγόνων. Υπάρχει και εκεί καμένο όχημα.

Απρόκλητη επίθεση προς τους διαδηλωτές

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν ενισχυθεί, όμως δεν μπορούν να αποθήσουν τους διαδηλωτές. Η αστυνομία συνέλαβε έναν διαδηλωτή που ήταν έξω από τα επεισόδια. Τον έχουν ρίξει στον δρόμο και τον ποδοπατούν. Έχουν ακινητοποιήσει και μια κοπέλα στην γωνία της οδού Σίνα με την Πανεπιστημίου και συνεχίζεται η ρίψη πετρών. Χρήση χημικών προς τους ανθρώπους που απλώς διαμαρτύρονται.

Στην οδό Σίνα οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να κυκλώσουν και να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές κατεβαίνουν την οδό Σταδίου και κατευθύνονται προς την Ομόνοια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύαριθμες. Πολλοί που μιλούν για τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη που έχει παρευρεθεί κατά την διάρκεια διαδηλώσεων τα τελευταία χρόνια.

Η χρήση των χημικών που κάνουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ είναι τόσο εκτεταμένη, που δεν υπάρχει ούτε ένας διαδηλωτής που να μην αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα. Φαίνεται ότι το μέτωπο των διαδηλωτών δεν έχει διαλυθεί παρά την αυξημένη χρήση δακρυγόνων και ανασυντάσονται συνεχίζοντας την πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια. Τα μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται στο Σύνταγμα και κατευθύνονται προς τη Λεωφόρο Συγγρού, όπου και θα διαλυθούν.

Από την πλατεία Συντάγματος έχουν πλέον αποχωρήσει οι 100 περίπου πολύτεκνοι που επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων της Βουλής.

Συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που βρισκόντουσαν έξω από την Βουλή, μόλις είδαν την Αλέκα Παπαρήγα ζήτησαν τη βοήθειά της. Εκείνη τους απάντησε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους. Αυτοί δεν θέλουν να σας δώσουν τίποτα».

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγα λεπτά στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης προπηλακίστηκε από διαδηλωτές, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν άνδρες των ΜΑΤ για να φυγαδεύσουν τον πρώην υπουργό.

Zougla.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed