Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010


Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις έχουν αρχίσει και ο καθένας γιορτάζει με τον δικό του τρόπο. Πολλές φορές βέβαια είναι ιδιαίτερα «περίεργες» αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές!!!





Η κεντρική πλατεία της Πράγας… γέμισε από πούπουλα!!! Χιλιάδες πολίτες και τουρίστες υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα με έναν ομαδικό μαξιλαροπόλεμο! Έπαιξαν και γέλασαν με την ψυχή τους ενώ ήταν κι ένας τρόπος για να έρθει ο ένας πιο κοντά στον άλλον…!

Το event που διοργανώθηκε μέσω Facebook συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά!

Σε ζωολογικό κήπο στο Σύδνευ της Αυστραλίας πάλι δεν άφησαν παραπονεμένο ούτε χιμπατζή, ούτε καγκουρό ούτε κανένα άλλο ζωάκι αφού μοίρασαν σε όλα χριστουγεννιάτικα δώρα!

Τα δώρα τους βέβαια ήταν φαγητό, κάτι που εκτίμησαν δεόντως τα ζωάκια, καταβροχθίζοντάς το…

Στην Κατάνια της Ιταλίας ένας Άϊ Βασίλης έκανε ένα πρωτότυπο δώρο… Όχι, δεν ήταν κούκλα, αυτοκινητάκι ή κάποιο videogame αλλά χειροπέδες! Ο παραλήπτης βέβαια του δώρου δεν το είχε ζητήσει αφού πρόκειται για μαφιόζο τον οποίο ο αστυνομικός -Αϊ Βασίλης παρακολουθούσε εδώ και καιρό!!!

Άλλο ένα περίεργο, μας έρχεται από πόλεις της Καταλονίας όπως η Μπαρτσελόνα ή η Ταραγκόνα… Αντί για τον Ιησού, την Παρθένο και τους τρείς Μάγους, μια παράξενη φιγούρα ενός κοντόχοντρου άνδρα που κάνει την… ανάγκη του δίπλα ακριβώς από την φάτνη του Ιησού.

Οι κεραμικές φιγούρες του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα αποκαλούνται «οι αφοδευτές» και συναντώνται στη Santa Lucia Fair της Βαρκελώνης και μας έρχονται από τον 18ο αιώνα. Συμβολίζουν την γονιμότητα, την ελπίδα και την ευημερία για το νέο έτος…


Τι άλλο θα δούμε;;;

Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed