Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010
Ποδαρικό με μειώσεις τιμών σε περισσότερα από 600 βασικά καταναλωτικά προϊόντα θα κάνει το 2011. Χθες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε συμφωνία για μειώσεις τιμών σε 661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που θα κυμαίνονται από 0,71% έως 37,9% στην οποία προχώρησε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με 33 βιομηχανίες και 4 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Ο υπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους μεγάλων βιομηχανιών, ελληνικών και πολυεθνικών, προμηθευτικών εταιρειών και αλυσίδων σούπερ μάρκετ ζητώντας τους να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν οι εταιρείες 3ΑΛΦΑ, 3 Ε, Μisko, Βolton Ηellas, Chipita, Colgate Ρalmolive, Creta Farm, Εlbisco, Friesland Campina, Κraft Foods, Νestle, Οptima, Ρepsico- Ηβη, Ρrocter & Gamble, SCΑ, Unilever, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρτα, Γιώτης Α.Ε., ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, Καραμολέγκος, Κίκιζας Μέλισσα, Κρέατα Αττικής, Μέγας Γύρος, Μινέρβα, Νίκας, Ολυμπος, Πίνδος, Πιστιόλας- Αgrino, Υφαντής, Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, οι οποίες από 1 Ιανουαρίου 2011 θα προχωρήσουν σταδιακά σε μειώσεις τιμών σε 468 επώνυμα προϊόντα.
Επίσης συμφώνησαν και θα μειώσουν τις τιμές τους σε 112 προϊόντα οι αλυσίδες Carrefour (με 69 επώνυμα προϊόντα), Βερόπουλος (με 15 επώνυμα προϊόντα) και Σκλαβενίτης (με 28 επώνυμα προϊόντα). Παράλληλα οι συγκεκριμένες αλυσίδες συμφώνησαν και σε μειώσεις τιμών για 1.509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που διακινούν μέσα από τα καταστήματά τους.

Από την 1η Ιανουαρίου 2011
Οι μειώσεις των τιμών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, θα αρχίσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και θα αφορούν σε πρώτη φάση 434 προϊόντα. Οσον αφορά τις μειώσεις στα υπόλοιπα προϊόντα, αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί έως την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Η πλειονότητα των μειώσεων φτάνουν μέχρι και 5% (για 347 προϊόντα), από 5% έως 10% αφορούν 218 προϊόντα και πάνω από 10% (96 προϊόντα). Επίσης οι αλυσίδες Lidl και Α-Β Βασιλόπουλος συμφώνησαν να απορροφήσουν τις αυξήσεις των τιμών από τη μετάταξη του ΦΠΑ από το 11% στο 13%. Η απορρόφηση του ΦΠΑ αφορά 1.150 προϊόντα της αλυσίδας Lidl και 359 προϊόντα της σειράς «365» ης αλυσίδας Α-Β Βασιλόπουλος.

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές
Την ίδια ώρα με τιμές περσινές θα στρώσουν φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι οι καταναλωτές. Η πτώση των πωλήσεων εξαιτίας της κρίσης ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής ανάγκασε εμπόρους, βιομηχανίες και σούπερ μάρκετ να παγώσουν ή και να μειώσουν τις τιμές στα τρόφιμα, ενώ οι προσφορές έχουν την τιμητική τους. Την εικόνα αυτή αποτυπώνει και η έρευνα της Deloitte που δείχνει ότι φέτος οι έλληνες καταναλωτές θα μειώσουν σε σχέση με πέρσι τα επιπλέον έξοδά τους για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κατά 14,8%.

Θα ξοδέψουμε 1,2 δισ. ευρώ λιγότερα
Σύμφωνα με στοιχεία των εμπόρων, εκτιμάται ότι φέτος για το στρώσιμο του γιορτινού τραπεζιού οι Ελληνες θα ξοδέψουν 1,2 δισ. ευρώ λιγότερα. Με δεδομένη την οικονομική κρίση που πλήττει τα νοικοκυριά, έχει αρχίσει μπαράζ προσφορών από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τις άλλες επιχειρήσεις τροφίμων ακόμα και με προσφορές ημέρας, σε μια προσπάθεια να τονωθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Με προσφορές και δώρα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προσπαθούν να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Ηδη τα μεγάλα καταστήματα έχουν κυκλοφορήσει τους εορταστικούς καταλόγους τους ενώ ορισμένες επιχειρήσεις πραγματοποιούν και εκπτώσεις για κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνονται στο γιορτινό τραπέζι όπως κρασιά, τυροκομικά, γλυκίσματα κ.λπ. και κυμαίνονται από 10% έως και 20%.


πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed