Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Μελιτζανόπιτα με κιμά


Υλικά

για τα φύλλα
περίπου 400γρ. αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2-3 κουταλιές ξύδι
νερό όσο πάρει






Για τη γέμιση
...
2-3 μέτριες μελιτζάνες από το χωριό της Έλενας
300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
1 κούπα χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2-3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη (αν χρειαστεί)
6 κουταλιές τριμμένο πεκορίνο
ελαιόλαδο
αλάτι (λίγο), πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο, 1 φύλλο δάφνης
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη για τα φύλλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί.
Κόβετε τη μελιτζάνα σε κύβους, αλατίζετε, λαδώνετε ελαφρά και τις βάζετε σε ένα ταψάκι στο φούρνο να μαλακώσουν (αντί τηγανίσματος αυτό) μαζί με τα καρεδάκια της πιπεριάς.
Ετοιμάζετε το μίγμα του κιμά σοτάρωντας στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτοντας τον κιμά, τα μπαχαρικά. Σε λίγο ρίχνετε το χυμό ντομάτας και ενδεχομένως λίγο νεράκι. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τις μελιτζάνες, αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί και να πιει η σάλτσα τα υγρά της. Δεδομένου ότι οι μελιτζάνες θα απελευθερώσουν υγρά, αν νιώσετε ανασφάλεια περί της …υγρασίας της γέμισης, προσθέστε τη φρυγανιά να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει (τότε θα προσθέσετε το τυρί και τον μαϊντανό και θα ανακατέψετε καλά).
Όσο η γέμιση κρυώνει, ανοίγετε τα φύλλα, 3 μεγαλύτερα για κάτω και 4 μικρότερα για επάνω.

Στρώνετε τα 3 φύλλα της βάσης σε ένα ταψάκι των 25εκ. λαδώνοντας ελαφρά στο ενδιάμεσο, απλώνετε τη γέμιση και ολοκληρώνετε με τα 4 πάνω φύλλα, λαδώνοντας πάλι στο ενδιάμεσο. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα πάνω φύλλα, πασπαλίζετε με σουσάμι και ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό.
Ψήνετε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα. Πριν σερβίρετε περιμένετε να κρυώσει ελαφρά.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed

back to top