Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
• 1 κιλό μοσχαράκι (ελιά), σε μικρές μερίδες
• ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
• 1 κ.γ. κάρι (απαλό)
• λίγες ίνες σαφράν
• 1 ποτηράκι γλυκό κρασί τύπου Samos
• 1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 1 πορτοκάλι, κομμένο στα 4, με τη φλούδα
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας μαζί με όλα τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πορτοκάλι και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό. Μόλις μείνει το φαγητό με το ζουμάκι του, διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε ½ φλιτζ. κρύο νερό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει. Πιέζουμε το πορτοκάλι να βγει ο χυμός του και πετάμε τη φλούδα. Το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι μπασμάτι ή με πατάτες στον ατμό. Ε.Ψ.

Tip

• Αν θέλουμε ένα πλήρες γεύμα, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή και λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, καρότα ή πατάτες.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed