Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αλλάζει από το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές, την ενίσχυση των ανέμων, ακόμη και τα χιόνια.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά της χώρας και, βαθμιαία, στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα και από το μεσημέρι θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα στα δυτικά της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί, έντασης 3 με 5 μποφό,ρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χωρά νότιοι 5 με 7 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο 8 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Στη δυτική και τη βόρεια χώρα η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική.

Την Κυριακή

Την Κυριακή θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική χώρα, ωστόσο ο καιρός θα είναι σχετικά βελτιωμένος.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ νέα σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed