Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η Γωγώ Μαστροκώστα εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μια πολύ λεπτή επέμβαση, που κρίθηκε απαραίτητη από τον θεράποντα ιατρό της.

Αιτία ήταν η εκτεταμένη έκθεσή της σε ισχυρές ακτινοβολίες, οι οποίες προκάλεσαν αλλοιώσεις στο πάσχον σημείο του σώματός της. Κρίθηκε μάλιστα αναγκαία η αποκατάσταση του μαστού της που είχε ταλαιπωρηθεί λόγω του καρκίνου, μία κοινά αποδεκτή πρακτική στις μέρες μας.




Η Γωγώ παρέμεινε σε γενική νάρκωση στο χειρουργείο για περίπου δεκατρείς ώρες, υπομένοντας τη νέα επώδυνη εμπειρία. Οι χειρουργοί προχώρησαν στη δημιουργία του δέρματος (skin flap) χρησιμοποιώντας ιστό που έλαβαν από άλλα σημεία του σώματός της, όπως την πλάτη, τους γλουτούς ή την κοιλιά. Στη συγκεκριμένη τεχνική ο ιστός παραμένει προσκολλημένος στην αρχική του θέση, συγκρατώντας την παροχέτευση του αίματος.

Οι γιατροί που κουράρουν τη Γωγώ, την ενημέρωσαν μετά το χειρουργείο πως είναι πιθανό να αισθάνεται κουρασμένη και ταλαιπωρημένη για μία ή δύο εβδομάδες μετά την αποκατάσταση.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενόχλησης όμως, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Συνήθως, ανάλογα με την έκταση του χειρουργείου, ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σε δύο ή πέντε μέρες, ενώ τα ράμματα μπορούν να αφαιρεθούν σε μία εβδομάδα ή σε δέκα μέρες. Στην περίπτωση της εντυπωσιακής τηλεπερσόνας, παρά το πολύωρο χειρουργείο, η αποκατάσταση ήταν σχεδόν άμεση και σε λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες βρέθηκε στη θαλπωρή του σπιτιού της και στην αγκαλιά της λατρεμένης κορούλας της.

ΠΗΓΗ: Ciao

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed