Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010
Το ΕΣΡ κόβει τον Γρηγόρη Αρναούτογλου! Ιδιαίτερα στενοχωρημένος και προβληματισμένος είναι ο παρουσιαστής με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η απογοήτευσή του πηγάζει από το ότι ορισμένοι άνθρωποι δίνουν την ψυχή τους και την καρδιά τους για έναν σκοπό και όμως συναντούν εμπόδια...

Η απόφαση αφορά σποτ κοινωνικού περιεχομένου. Για καμπάνια ευαισθητοποίησης του τηλεοπτικού κοινού προς τα άτομα που κάνουν χρήση ουσιών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ και των εκδόσεων Ψυχογιός που αφιλοκερδώς προσέφεραν 20.000 αντίτυπα του βιβλίου της Λένας Μαντά με τίτλο «Δεν μπορεί, θα στρώσει!»


Αλλωστε, για τον σκοπό αυτό παραχώρησε τα δικαιώματά της και η συγγραφέας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δέχθηκε ασυζητητί να συνεισφέρει, γυρίζοντας ένα τηλεοπτικό σποτ χωρίς οικονομική αμοιβή. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός παρουσιαστής συμβάλλει για κοινωφελείς σκοπούς!

Αυτό το τηλεοπτικό σποτάκι όμως που αναφέρεται στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ - ΔΙΑΒΑΣΗ, σύμφωνα με το ΕΣΡ δεν εμπεριέχει κοινωνικό μήνυμα! Το σενάριο που δεν θα προβληθεί τελικά έχει ως εξής:

Ο Γρηγόρης βγαίνει από το Πολιτιστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ. Κατεβαίνει τις σκάλες του νεοκλασικού σπιτιού που το στεγάζει κρατώντας στο χέρι του το βιβλίο. Απευθύνεται στο κοινό και λέει: «Ολοι μπορούμε κάποια στιγμή να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας χρειάζονται. Γιατί η ζωή πολλές φορές παίζει άσχημα παιχνίδια. Αλλά... «Δεν μπορεί, θα στρώσει!"»

Ενα βιβλίο για την αντίθεση γλυκού και πικρού, που είναι τελικά η ίδια η ζωή. Ολα τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του προγράμματος ΚΕΘΕΑ. Το τηλεοπτικό σποτ ολοκληρώνεται με το λογότυπο του ΚΕΘΕΑ. Η απάντηηση που έδωσε το ΕΣΡ είναι στερεότυπη όπως και σε άλλες περιπτώσεις: «Το αίτημά σας δεν εμπίπτει στο άρθρο 3 παρ. 2 της ΚΥΑ για τη δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα».

Σφόδρα στενοχωρημένος με την απόφαση εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. «Δεν καταλαβαίνω ορισμένες αποφάσεις. Ειλικρινά κάποια πράγματα δεν έχουν εξήγηση. Απλά μείναμε με την καλή διάθεση. Εγώ προσωπικά το έκανα με όλη μου την αγάπη. Οπως και η κ. Μαντά και οι εκδόσεις Ψυχογιός. Εχει ανάγκη η Λένα Μαντά από προβολή;

Θεωρείται από τις πλέον κορυφαίες Ελληνίδες συγγραφείς» δήλωσε στην «Εspresso» o Γρηγόρης Αρναούτογλου και συμπλήρωσε: «Είναι μία εξαιρετική προσπάθεια αυτή που γίνεται στο ΚΕΘΕΑ και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έμεινα έκπληκτος από τη φιλοξενία των παιδιών. Το Κέντρο εξυπηρετεί 3.000 άτομα χρήστες και συγγενείς μέσα από δίκτυο 90 μονάδων. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας».

Οσο για το βιβλίο, η καταλληλότερη να διατυπώσει άποψη είναι η συγγραφέας του Λένα Μαντά: «Δεν μπορεί, θα στρώσει! Αναρωτιέμαι πόσες φορές άραγε καθένας από μας είπε αυτή τη φράση, που φανερώνει την ελπίδα πως ό,τι μας πονάει θα φύγει, ή θα αλλάξει, ή ως διά μαγείας θα χαθεί… Αυτό που ζητάμε τέτοιες στιγμές είναι ίσως ένας καφές κι ένα γλυκό του κουταλιού. Αυτή ακριβώς η αντίθεση του γλυκού με το πικρό είναι τελικά η ίδια η ζωή. Κι αν κάπου μέσα στα κείμενα βρείτε τον εαυτό σας, σας κερνάω καφέ και γλυκό του κουταλιού… Εσείς μένει να πείτε: "Δεν μπορεί, θα στρώσει!"»


Το βίντεο για το όποιο γίνεται λόγος είναι το εξής:


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed