Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010
Στην έξοδο από το Δημόσιο οδηγούν χιλιάδες υπαλλήλους οι αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης και την συνταξιοδότηση! Η ανασφάλεια λόγω της οικονομικής κατάστασης και οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση κάνουν τους δημοσίους υπαλλήλους να φεύγουν προκειμένου να σώσουν όσα περισσότερα μπορούν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι αιτήσεις συνταξιοδότησης το 2010 θα ξεπεράσουν τις 35.000, ενώ εντός του 2011φύγουν από τις υπηρεσίες 40.000 υπάλληλοι. αναμένεται να

Καθημερινά, περίπου 700 άτομα πηγαίνουν στο Λογιστήριο προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις εξόδου και τα δικαιώματά τους.

Από την πλευρά τους, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εντός του 2010, που είναι κυρίως γυναίκες με ανήλικα παιδιά, 20ετή υπηρεσία και κοντά στο 50ο έτος της ηλικίας τους.

Mε το νέο ασφαλιστικό, εξισώνονται σταδιακά από την 1.1.2011 τα όρια ηλικίας και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες και θα απαιτούνται 25 χρόνια υπηρεσίας. Συνοπτικά, το όριο ηλικίας με ανήλικα παιδιά ανεβαίνει στο 52ο έτος το 2011, το 2012 στο 55ο έτος και το 2013 στο 65ο έτος, ενώ χρήση του δικαιώματος μπορεί να κάνει μόνο ένας από τους δύο γονείς.

Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed