Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

....με Αρνάκι του Πάστορα!




Μια γευστικότατη συνταγή από την νότια Ιταλία για το Κυριακάτικο και όχι μόνο τραπέζι.



Συστατικά συνταγής
1 μπούτι αρνάκι 1.200 γρ.
600 γρ. πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τριμμένο πεκορίνο ή άλλο σκληρό πρόβειο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το αρνάκι σε μερίδες. Το βάζουμε σε ένα ταψί με τις πατάτες. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λαδι, τη ντομάτα, τα μυρωδικά, το αλάτι, τα κρεμμύδια και το τυρί. Αναμιγνείουμε τα υλικά του μπολ με τις πατάτες και το αρνάκι και ανακατεύουμε καλά
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.
Αφήνουμε να ξαποστάσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed