Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
Άνοιξαν την είσοδο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, περίπου στις 10:00 το πρωί, οι κάτοικοι της περιοχής, αναζητώντας πλέον τους τρόπους της αντίδρασής τους μετά την κατάρρευση μεγάλων όγκων σκουπιδιών. Όπως πλέον επισημαίνουν, μετά από το σημερινό περιστατικό, ο ΧΥΤΑ αποτελεί παρελθόν αφού ουσιαστικά «έκλεισε από μόνος του».


Επί τόπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στελέχη της νέας δημοτικής Αρχής, η οποία αναλαμβάνει από Δευτέρα την «καυτή πατάτα» της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπό τα νέα δεδομένα που έχουν πλέον
διαμορφωθεί. Στην Ξερόλακκα μετέβησαν τα μέλη της επιτροπής καθαριότητας της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» Γιώργος Σιγαλός και Αχιλλέας Γεωργακόπουλος καθώς και ο στενός συνεργάτης του νέου Δημάρχου, Γιάννη Σαρδελιάνος.

Οι τρεις τους συνομίλησαν με τους κατοίκους, καθώς και με εργαζομένους του ΧΥΤΑ και θα μεταφέρουν την εικόνα που διαμόρφωσαν στην σύσκεψη που πραγματοποιεί για το θέμα η παράταξη στις 11:00. Συνεργάτες πάντως του Γιάννη Δημαρά σχολιάζοντας το συμβάν έλεγαν πως, επιβεβαιώνεται πλήρως ο νέος Δήμαρχος όταν προεκλογικά είχε καλέσει επειγόντως όλες τις παρατάξεις να πάρουν αποφάσεις για το θέμα. Τότε, προσθέτουν, ορισμένοι τον κατηγόρησαν για κινδυνολογία και κατέθεσαν προτάσεις-λύσεις που ήθελαν πολλούς μήνες για να υλοποιηθούν.

8:50 Εκρηκτικό γίνεται το πρόβληματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πάτρα, μετά και τη χθεσινή κατολίσθηση  μέρους του πρανές, με αποτέλεσμα σκουπίδια και χώματα να φτάσουν μέχρι το σημείο του πυρσού, όπως είπε o αντιδήμαρχος Σπύρος Δεμαρτίνος, ο οποίος επανέλαβε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν υπάρχει πλέον επιφάνεια στο ΧΥΤΑ να ταφούν τα σκουπίδια."Εμείς το είχαμε θέσει το πρόβλημα, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Είχαμε πει ότι το παλιό κύτταρο έχει κορεστεί  και απλά επιβεβαιωνόμαστε", δηλώνει ο κ. Δεμαρτίνος.

Επίσης, έχει αποκλειστεί από την κατολίσθηση ο δρόμος, εντός του ΧΥΤΑ,από τον οποίο διέρχονται τα απορρίμματοφόρα για να αδειάσουν τα σκουπίδια, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μη γίνεται εναπόθεση.

Έτσι κι αλλιώς τα απορριμματοφόρα δεν μπορούν να μπουν στην Ξερόλακκα, μιας και όπως είπε o Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συχαινών Γιώργος Βασιλόπουλος, σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκλείσει την πύλη του ΧΥΤΑ και ζητούν να βρεθούν στην περιοχή ο απερχόμενος και ο νέος Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας και Γιάννης Δημαράς, αντίστοιχα.
"Ζητάμε να κλείσει η Ξερόλακκα εδώ και τώρα.Δεν υπάρχει επιφάνεια ταφής και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η Ξερόλακκα έκλεισε από μόνη της!" δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

πηγή: thebest.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed