Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010
Πέμπτη 7/10.Ειδήσεις σε σφηνάκι απο το birdibirdi!Στην υγειά μας!

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο



Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές.

Θα υπολειτουργεί την Πέμπτη ο δημόσιος τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο προϋπολογισμό. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 11.30 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν σε πολλές άλλες πόλεις.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στον δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί συζήτηση σε βάθος με την ΑΔΕΔΥ για ένα δίκαιο, ενιαίο μισθολόγιο. Δεν γίνεται να συνεχίσει να υπάρχουν τεράστιες ανισότητες σε υπαλλήλους που εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία, τόνισε. Στόχος είναι, είπε, το μισθολόγιο, να αντανακλά τις δεξιότητες, την παραγωγικότητα, το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει σίγουρα για τους νεοεισερχομένους



πηγή:Καθημερινή

Συνάντηση Αλαβάνου με εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών



Τα προβλήματα των μεταναστών συζήτησε ο κ. Α. Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής - Ελεύθερη Αττική, με εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών και ειδικότερα με εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, του Συλλόγου Μαροκινής Κοινότητας, της οργάνωσης Action Congo Hellas, της Αφγανικής Κοινότητας, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας -Πακιστάν αλλά και της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθηνών και της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μετώπου η συζήτηση «ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα των μεταναστών, αλλά και των εγχώριων, συμπολιτών μας ιδιαίτερα στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας και πέριξ αυτού όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η οδός Αχαρνών. Ανέδειξε επίσης την ανεπαρκή έως ανοιχτά εχθρική αντιμετώπιση των μεταναστών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τις αρμόδιες αρχές, και ιδιαίτερα την στάση της αστυνομίας. Εντόπισε επίσης την εγκληματική δράση ακροδεξιών συμμοριών που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη απελπισία, ντόπιων και μεταναστών και να την μετατρέψουν σε διχαστικό μίσος και πράξεις άμεσης βίας».

Οι θέσεις του Μετώπου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση είναι:

- Ανατροπή του «Συμφώνου μετανάστευσης» και του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ» που μετατρέπουν την Ελλάδα σε κρατητήριο του Ευρωπαϊκού Νότου, ώστε να μπορούν πιά οι μετανάστες να κινηθούν σε άλλη χώρα επιλογής τους στην Ευρώπη.

- Εγγραφή των μεταναστών & προσφύγων στους καταλόγους των δήμων όπου κατοικούν. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι όπως ισχύει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε δημοτικές, περιφερειακές αλλά και εθνικές εκλογές

- Αναβάθμιση και επέκταση των Δημοτικών Ιατρείων και των Βρεφονηπιακών σταθμών. Όχι στο κλείσιμο και το μαρασμό των υπαρχόντων. Δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους

- Νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά, παροχή ασύλου και στέγης στους πρόσφυγες, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά

- Διάλυση των φασιστικών συμμοριών που σε διασύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα λυμαίνονται γειτονιές στην Αθήνα και αλλού.



πηγή:Καθημερινή

Διευκρινίσεις υπ. Οικονομικών για τη φορολογία των παροχών σε χρήμα



Με την εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών παρέχει διευκρινίσεις και για τον τρόπο φορολογίας των παροχών σε χρήμα (μπόνους) πέραν των τακτικών αποδοχών και των υπερωριών που καταβάλλουν μέχρι και το οικονομικό έτος 2013 (δηλαδή μέχρι και 31/12/2012) τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα σε στελέχη τους (πρόεδρο ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνοντα ή εντεταλμένο σύμβουλο, διαχειριστή, διευθυντές κλπ.). Επίσης και για τον τρόπο φορολόγησης των παροχών σε είδος στελεχών επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα μπόνους των τραπεζών όταν ο δικαιούχος έχει εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ και καταβληθούν σε αυτόν πρόσθετες αμοιβές (μπόνους) έως 10% επί του συνόλου των ετήσιων τακτικών αποδοχών και υπερωριών, οι πρόσθετες αυτές αμοιβές φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Αν οι υπόψη πρόσθετες αμοιβές υπερβαίνουν το ποσοστό αυτό φορολογούνται αυτοτελώς με την ακόλουθη κλίμακα:
Ο φόρος παρακρατείται κατά την καταβολή ή την πίστωση των ποσών αυτών στους δικαιούχους και αποδίδεται στο Δημόσιο. Η παραπάνω φορολογική μεταχείριση (μπόνους) εφαρμόζεται και για τις παροχές που καταβάλλονται από τα κέρδη των ανωτέρω πιστωτικών ιδρυμάτων οι κρίσιμες Η παραπάνω φορολογική μεταχείριση των παροχών σε στελέχη των τραπεζών επεκτάθηκε και για τις παροχές οικονομικών κινήτρων πάσης φύσεως που καταβάλλονται από εργοδότες σε εργαζομένους τους που αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης (έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης), με σκοπό την αποχώρηση από την επιχείρηση και τη συνταξιοδότηση. Οι ανωτέρω παροχές οικονομικών κινήτρων γνωστοποιούνται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία καταβολής αυτών των παροχών στις αρμόδιες ΔΟΥ των εργαζομένων στους οποίους
Σύμφωνα με την εγκύκλιο στελέχη επιχειρήσεων (πρόεδρος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου, διευθύνοντας ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, διευθυντής, προϊστάμενος κ.λπ. στελέχη) στα οποία παρέχεται η χρήση αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από το αν τα αυτοκίνητα αυτά ανήκουν στην επιχείρηση ή είναι μισθωμένα με οποιονδήποτε τρόπο, φορολογούνται επιπλέον για ένα ποσοστό της Εργοστασιακής Τιμολογιακής Αξίας του έτους πρώτης κυκλοφορίας, ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, καθόσον πρόκειται για υπηρεσία που παρέχουν οι επιχειρήσεις προς τα εν λόγω στελέχη ως πρόσθετη αμοιβή έναντι των υπηρεσιών που παρέχουν στην επιχείρηση (εισηγητική έκθεση). Το επιπλέον αυτό ετήσιο εισόδημα υπολογίζεται ως ποσοστό της Εργοστασιακής Τιμολογιακής Αξίας (ΕΤΑ) του έτους πρώτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ως εξής:
α) για εργοστασιακή τιμολογιακή αξία από 15.000-22.000 ευρώ με ποσοστό 15%, β) για εργοστασιακή τιμολογιακή αξία από 22.001-30.000 ευρώ με ποσοστό 25% και γ) για εργοστασιακή τιμολογιακή αξία πλέον των 30.000 ευρώ με ποσοστό 30%.
Επομένως, αν για παράδειγμα ο διευθυντής πωλήσεων ανώνυμης εταιρίας χρησιμοποιεί επιβατικό ΙΧ της εταιρίας με εργοστασιακή τιμολογιακή αξία 28.000 ευρώ, προκύπτει γι' αυτόν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 7.000 ευρώ πέραν των αποδοχών που καταβλήθηκαν σε αυτόν.
Όμως, οι επιχειρήσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στις βεβαιώσεις αποδοχών που χορηγούν σε εκείνα τα στελέχη τους στα οποία τους παρέχουν αυτοκίνητο και το επιπλέον αυτό τεκμαρτό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που προκύπτει σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Η εργοστασιακή αξία του έτους πρώτης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, θα μειώνεται λόγω παλαιότητας ως εξής:
Στο συντελεστή παλαιότητας που προκύπτει με βάση τα ποσοστά της πιο πάνω κλίμακας αυτής, θα προστίθεται και ποσοστό 5% επί των διανυθέντων χιλιομέτρων δια 1500. Ο τελικά διαμορφούμενος συντελεστής απομείωσης δεν δύναται να είναι ανώτερος του 81%.



πηγή: Καθημερινή

Μύκονος: στυγερή δολοφονία γνωστού επιχειρηματία του νησιού



Νεκρός βρέθηκε την Τετάρτη στη Μύκονο το απόγευμα ο 67χρονος Δημήτρης Ζουγανέλης, αδελφός του Μάκη Ζουγανέλη ιδιοκτήτη του μπαρ «Ρεμέτζο», ενός από τα γνωστότερα κέντρα διασκέδασης του νησιού.

Το θύμα βρήκε να κείτεται σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι του η καθαρίστρια που πήγαινε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο άτυχος Δημήτρης Ζουγανέλης έφερε τραύματα στο κεφάλι από αντικείμενο.

Η αστυνομία θεωρεί ως πιθανότερη αιτία θανάτου τη δολοφονία και εικάζει πως οι θύτες γνώριζαν το θύμα, καθώς η πόρτα του σπιτιού ήταν κλειδωμένη.

Μάλιστα, είχαν αφαιρέσει όλο το σύστημα των καμερών παρακολούθησης του σπιτιού.

Στη Μύκονο αναμένεται κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, καθώς και ιατροδικαστής, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις έρευνες για την υπόθεση.



πηγή: i-live

Athens Digital Week 2010



Για 3η συνεχή χρονιά, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το Athens Digital Week, τη μεγαλύτερη γιορτή για τις νέες, συναρπαστικές τεχνολογίες της εποχής μας.

Πρόκειται για το θεσμό που κάθε χρόνο φέρνει χιλιάδες επισκέπτες σε επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογική πραγματικότητα και τις παγκόσμιες τάσεις και ιδέες που κυριαρχούν σήμερα στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο, με προβολές, ομιλίες, διαδραστικά workshops και events, θα δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να βιώσουμε την τεχνολογία με τρόπο μοναδικό!

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές, ομιλίες, διαδραστικά εργαστήρια (workshops) και events. Στο Athens Digital Week, εκτός των άλλων, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα σημεία της πόλης από όπου ο καθένας μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν.

Τα προηγούμενα χρόνια το φεστιβάλ συγκέντρωσε πάνω από 35.000 επισκέπτες ετησίως. Παράλληλα, πάνω από 15.000 ευρώ δίνονται ως έπαθλα σε διαγωνισμούς κάθε χρόνο.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση.



πηγή: i-live

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 07/10/2010



Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας περιμένουμε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και στο Νότιο Ευβοϊκό σε σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το πρωί ανατολικοί μέτριοι.



πηγή: meteo

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed