Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η καλή πατρική υγεία αυξάνει τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης


Αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν απόγονο έχουν οι άντρες που τρέφονται σωστά, δεν καπνίζουν και δεν το παρακάνουν με τον καφέ και το αλκοόλ. Αυτό προέκυψε από μελέτη ερευνητών από τη Βραζιλία που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Fertility and Sterility.



Η έρευνα

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 250 άνδρες οι οποίοι είχαν ζητήσει τη βοήθεια των ειδικών για να τεκνοποιήσουν. Εξαιτίας των προβλημάτων κινητικότητας του σπέρματός τους, είχε αποφασιστεί η εφαρμογή μιας τεχνικής που ονομάζεται μικρογονιμοποίηση ICSI (Intracytoplasmic Sperm Injection) κατά την οποία το σπερματοζωάριο εισάγεται με ένεση στο κυτταρόπλασμα του ωαρίου.

Οι εθελοντές εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν απάντησαν και σε ένα εκτενές ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειές τους και γενικότερα τον τρόπο ζωής τους. Στη συνέχεια, οι απαντήσεις τους συσχετίστηκαν με την επιτυχία της προσπάθειάς τους να τεκνοποιήσουν.

Τα αποτελέσματα

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο:

  • η παχυσαρκία και η κατανάλωση αλκοόλ μείωναν τόσο τη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, όσο και την κινητικότητά τους, οι οποίες αντίθετα ήταν αυξημένες στους άνδρες που κατανάλωναν πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.
  • Το κάπνισμα δεν φάνηκε να έχει επίδραση στην συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων αλλά μείωνε την κινητικότητά τους
  • Η κατανάλωση αλκοόλ μείωνε τις πιθανότητες επίτευξης γονιμοποίησης του ωαρίου
  • Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, αλλά και το να βρίσκεται κανείς σε δίαιτα απίσχνανσης μείωνε τις πιθανότητες εμφύτευσης του εμβρύου και ως εκ τούτου επίτευξης εγκυμοσύνης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους καταδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η υπόθεση «τεκνοποίηση» δεν είναι μόνο θέμα της υποψήφιας μητέρας.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed