Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η κατανάλωσή του ρίχνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό



Ένα φλιτζάνι ή μια κάψουλα πράσινου τσαγιού την ημέρα την «κακή» χοληστερόλη κάνουν πέρα, σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων.


Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας Ουέστερν (WUHS), με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Journal of the American Dietetic Association», η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή η λήψη συμπληρωμάτων του είναι ικανή να ρίξει τις τιμές της λεγόμενης κακής χοληστερόλης (LDL) στον οργανισμό πέντε με έξι μονάδες χαμηλότερα συγκριτικά με εικονικά φάρμακα ή άλλες θεραπείες.

Στο πλαίσιο της μελέτη τους, οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα 20 προηγούμενων μελετών, που είχαν ως αντικείμενο την επίδραση του πράσινου τσαγιού ή συμπληρωμάτων πράσινου τσαγιού στον οργανισμό και στις οποίες είχαν λάβει μέρος συνολικά 1.415 ενήλικες.

Μικρά αλλά 100% φυσικά οφέλη

Από την ανάλυση των δεδομένων φάνηκε λοιπόν, ότι το πράσινο τσάι ως ρόφημα ήταν πιο αποδοτικό στον πόλεμο κατά της χοληστερόλης σε σχέση με τις κάψουλες.

Η κύρια ερευνήτρια της μελέτης δρ Ολίβια Φουνγκ υπογράμμισε ότι τα οφέλη που παρατηρήθηκαν για τον οργανισμό μπορεί να ήταν μικρά, αλλά παρόλα αυτά ήταν φυσικά.

«Εάν κάποιος λαμβάνει ήδη φάρμακα κατά της χοληστερόλης, τότε καλό θα ήταν να τα συνεχίσει και να μην προσπαθήσει να τα αντικαταστήσει με πράσινο τσάι ή συμπληρώματα πράσινου τσαγιού» τόνισε.

Έσπευσε να προσθέσει ωστόσο, ότι η υιοθέτηση της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού σε καθημερινή βάση θα μπορούσε να βοηθήσει στην βελτίωση των τιμών της χοληστερόλης.

Τέλος, οι επιστήμονες δεν εντόπισαν στοιχεία που να συνδέουν την ενίσχυση της «καλής» χοληστερόλης ή τη μείωση των τριγλυκεριδίων με την κατανάλωση πράσινου τσαγιού.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed