Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Νέα μελέτη προτείνει την κατανάλωση υγιεινών «μεζέδων» ανάμεσα στα γεύματα


Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι τσιμπολογούν ανάμεσα στα κυρίως γεύματα έχουν συνολικά πιο υγιεινή διατροφή σε σχέση με όσους προσπαθούν να μην τρώνε στο ενδιάμεσο των γευμάτων. Το μυστικό για ένα ωφέλιμο για τον οργανισμό διαιτολόγιο είναι αυτοί οι «ενδιάμεσοι μεζέδες» να αποτελούνται από φρούτα, λαχανικά και άλλες υγιεινές τροφές.



Η μελέτη


Ερευνητές του Πανεπιστημίου Auburn στην Αλαμπάμα μελέτησαν τα δεδομένα της μεγάλης έρευνας National Health and Nutrition Examination Survey που διήρκεσε τέσσερα έτη και έλαβαν μέρος σε αυτή 11.209 άτομα ηλικίας άνω των 20 ετών.

Διαπίστωσαν ότι όσοι ανάμεσα στα κυρίως γεύματα έτρωγαν αυτά τα υγιεινά «σνακ» έτειναν να ακολουθούν υγιεινή διατροφή και την υπόλοιπη ημέρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές το διαιτολόγιο όσων τρώνε υγιεινά σνακ είναι πλουσιότερο συνολικά σε φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης και γάλα.

«Επικρατεί γενικά η άποψη πώς το τσιμπολόγημα ανάμεσα στα γεύματα οδηγεί στην ανάπτυξη ενός ανθυγιεινού διαιτολογίου. Διαπιστώσαμε ότι όσο περισσότερο τσιμπολογούσε κάποιος ανάμεσα στα γεύματα υγιεινές τροφές τόσο περισσότερο προτιμούσε και τα κυρίως γεύματα του να αποτελούνται από υγιεινές τροφές. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα φρούτα, μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να καταναλώνονται ανά πάσα στιγμή λειτουργώντας ως ένα υγιεινό σνακ» αναφέρει η Κλερ Ζίζα, μέλος της ερευνητικής ομάδας

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed