Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1



Βλέποντας κάποιος τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να βγαίνουν από τα αποδυτήρια μετά το ντέρμπι, μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί ποιος αποχώρησε ευχαριστημένος και ποιος δυσαρεστημένος από το Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός αν και στριμώχτηκε παρέμεινε αήττητος και κράτησε την κορυφή, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, αλλά έχασε άλλους δύο εντός έδρας βαθμούς και κυνηγάει στη βαθμολογία.




Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως κάθε καλό, που μπορείς να του καταγράψεις, το συνοδεύει και ένα μεγάλο "αλλά"... Είχε 22 τελικές προσπάθειες, αλλά έβαλε μόνο ένα γκολ, είχε πολλές κλασσικές ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Καπίνο. Είχε έναν καταπληκτικό Μακούν, αλλά τον χάνει για δύο μήνες. Επί 60 λεπτά ήλεγχε απόλυτα τον αγώνα, αλλά είχε ένα κακό μισάωρο, που θα μπορούσε να του στερήσει και το βαθμό της ισοπαλίας. Δεν έχασε, αλλά κυνηγάει...

Εδειξε χαρακτήρα και αρετές
Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κρατάει πολλά θετικά στοιχεία από το ντέρμπι. Κατ' αρχήν τον χαρακτήρα, που έβγαλε κι ενώ βρέθηκε να χάνει από νωρίς. Ξεπέρασε το σοκ και το δοκάρι του Λέτο, ανέβασε στροφές, πίεσε, κυριάρχησε για μία ώρα και παρά την απουσία του Ιμπαγάσα έβγαλε αρετές μέσα στο γήπεδο. Αναμφισβήτητα το πρέσινγκ και η κατά διαστήματα ποιοτική και γρήγορη κυκλοφορία του αποτελούν σήμα κατατεθέν.

Τρομοκράτης και πρώτο... βιολί
Ο Τζιμπούρ για ακόμα ένα παιχνίδι απέδειξε την κλάση του. Εκτός του ότι σκόραρε για 7η φορά στα 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Στον Ολυμπιακό αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν είναι κακό παιδί -σίγουρα ιδιόρρυθμο-, αλλά και σωστός επαγγελματίας είναι και το πρώτο... βιολί της ομάδας.

Σκορπάει χαμόγελα ο Μέγερι
Πρώιμα συμπεράσματα για την αξία του Μπάλαζ Μέγερι δεν χρειάζεται να βγάλουμε, αλλά ο 21χρονος τερματοφύλακας έχει προσόντα και δεν φοβάται. Θα είναι μεγάλο το κέρδος για τον Ολυμπιακό αν ο ούγγρος εξελιχθεί σε άξιο υπερασπιστή της εστίας του κι ενώ το καλοκαίρι αποκτήθηκαν δύο νέοι τερματοφύλακες -άστοχες προφανώς επιλογές- κι αυτός ουσιαστικά ήταν τρίτος. Για την ώρα το πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό για τον Μέγερι.

Εκπληκτικός, αλλά άτυχος
Ο Ζαν Μακούν, η πιο λαμπερή μεταγραφή του καλοκαιριού, ήταν εκπληκτικός, αλλά ανήκει τόσο στα κέρδη, όσο και στις απώλειες. Ο καμερουνέζος στάθηκε άτυχος και στην καλύτερή του εμφάνιση αποχώρησε τραυματίας και θα μείνει δύο μήνες εκτός. Πολλά τρεξίματα, σωστές μεταβιβάσεις, ενώ και ο τρόπος, που ελευθερώνει τον Μιραλάς στο γκολ του Ολυμπιακού αποτελεί δείγμα της αξίας του και είναι ποδοσφαιρικά υπέροχος.

Η προσφορά των ισπανών
Στα θετικά και η εμφάνιση των Γέστε, Φουστέρ, που επέστρεψαν από τραυματισμούς και βοήθησαν πολύ. Ο πρώτος, χωρίς να κάνει το κάτι τρομερό, νοικοκύρεψε το παιχνίδι του Ολυμπιακού κατεβάζοντας μπάλα ως πλέι μέικερ, ενώ ο δεύτερος μας υπενθύμισε το γιατί είναι από τους πιο πολύτιμους παίκτες της ομάδας.

Αναποτελεσματικός...
Καλά όλα αυτά, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός δεν πήρε αυτό, που ήθελε. Κατά κύριο λόγο αυτό οφείλεται στην αναποτελεσματικότητά του, καθώς δεν κατάφερε να μετατρέψει σε δεύτερο γκολ μία από τις 22 τελικές του προσπάθειες. Με Μιραλάς, Τζιμπούρ και Πάντελιτς στην επίθεση, η στατιστική λέει πως θα χρειαζόταν λιγότερες για ένα δεύτερο γκολ.

Παιχταράς, αλλά εγωιστής και μοιραίος ο Μιραλάς
Ο βέλγος με εξαίρεση της ασίστ και κάποιες ωραίες, αλλά ημιτελείς προσπάθειες δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε. Εξακολουθεί να βάζε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα, κάτι που φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις με κυρίαρχη τη φάση, που ενώ είναι οφσάιντ δεν αφήνει τον Τζιμπούρ να τελειώσει τη φάση, ενώ αστοχεί και σε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 65' (αν εκεί ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1, δύσκολα δεν θα κέρδιζε).

Χωρίς ψυχή στην αρχή, στα ρηχά Τοροσίδης-Αβραάμ
Στα αρνητικά η εμφάνιση του πρώτου ημίωρου, όταν ο Παναθηναϊκός τον αιφνιδίασε και θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς με το δοκάρι του Λέτο. Για ακόμα ένα ματς αποδείχθηκε πως η αμυντική λειτουργία του έχει προβλήματα, με την τετράδα στα μετόπισθεν κυρίως να μην στέκεται στο ύψος της. Στοιχείο εξαιρετικά περίεργο αν αναλογιστεί κανείς πως εκεί βρίσκονταν οι δύο μοναδικοί έλληνες, που γνωρίζουν το κλίμα τέτοιου είδους ντέρμπι και την ίδια ώρα θεωρούνται οι κορυφαίοι έλληνες στις θέσεις τους. Ο κόσμος περίμενε πολλά περισσότερα τόσο από τον Τοροσίδη, όσο και από τον Αβραάμ.


http://www.sport.gr/


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed