Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

O ιός της νέας γρίπης «ξύπνησε» για τα καλά στη χώρα μας…



Eνα 14χρονο υγιές κορίτσι, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και νοσηλευόταν με συμπτώματα της νέας γρίπης. Κι ένας 56χρονος όμως «έφυγε» στην από τον ιό H1N1.

Ο άνδρας που είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ήταν νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Εισήχθη στο νοσοκομείο στις 16 Ιανουαρίου.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται επίσης δύο ακόμη άτομα με συμπτώματα νέας γρίπης, ενώ αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις για άλλα δύο περιστατικά που θεωρούνται «ύποπτα».

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται και δεύτερος ασθενής που έχει προσβληθεί από τον Η1Ν1. Είναι το δεύτερο κρούσμα στο νομό σε διάστημα λίγων ημερών.

Πρόκειται για μια 50χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με έντονα τα συμπτώματα της γρίπης, υψηλό πυρετό, δύσπνοια και κόπωση. H υγεία της οποίας εξελίσσεται ικανοποιητικά, νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο απομονωμένο δωμάτιο.

Την ίδια ώρα συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου, με μηχανική υποστήριξη σε σοβαρή κατάσταση και ο δεύτερος ασθενής, ένας 55χρονος άνδρας.
Star.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed