Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Δεν με νοιάζει που δεν έχω κάνει παιδί. Γιατί μπορεί να είχα κάνει ένα παιδί, αλλά να μην με πονούσε όσο με πονάς εσύ...»


Δεν χρειάζεται να πεις πολλά για τη Ρένα Βλαχοπούλου. Η σπουδαία Κερκυραία ηθοποιός υπήρξε ένας ανεκτίμητος θησαυρός για όλους μας, αφού με τις ερμηνείες της μας χάρισε αυτό που έχουμε ανάγκη: το γέλιο. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι ταινίες της παραμένουν χρυσές στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο και συνεχίζουν να κάνουν υψηλές τηλεθεάσεις.



Η κληρονομιά που άφησε σε όλους τους Ελληνες με τις ερμηνείες της είναι ανεκτίμητη. Ενας, όμως, μετά από επιθυμία της, θα είναι ο «χρυσός κληρονόμος» της, αυτός δηλαδή που θα διαχειρίζεται τις ταινίες και τα τραγούδια της.

O Mάκης Δελαπόρτας κληρονομεί τα συγγενικά δικαιώματα της Ρένας Βλαχοπούλου από τις υπέροχες ταινίες της που βλέπουμε ευχάριστα μέχρι σήμερα και τα αλησμόνητα τραγούδια της. Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της αξέχαστης πρωταγωνίστριας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής».

Μετά τον θάνατό της όλα τα συγγενικά της δικαιώματα εισέπραττε ο σύζυγός της Γιώργος Λαφαζάνης, ο οποίος πολλές φορές είχε κάνει νύξη για το θέμα στον γνωστό συγγραφέα και ηθοποιό ότι μετά τον θάνατό του θα περιέλθουν σε εκείνον.

«Δεν με νοιάζει που δεν έχω κάνει παιδί. Γιατί μπορεί να είχα κάνει ένα παιδί, αλλά να μην με πονούσε όσο με πονάς εσύ, όσο με αγαπάς εσύ, όσο με προσέχεις εσύ» έλεγε πολύ συχνά η Ρένα Βλαχοπούλου στον Μάκη Δελαπόρτα, ο οποίος ήταν κοντά της μέχρι το τέλος και στις καλές και στις κακές στιγμές. Βεβαίως, η διαθήκη του Γιώργου Λαφαζάνη δεν έχει ανοίξει ακόμα, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί τούτου.

«Ηταν επιθυμία της Ρένας και μετά τον Γιώργο να έρθουν σε εμένα όλα τα δικαιώμαατα από τις ταινίες και τα τραγούδια της» μας αποκαλύπτει ο Μάκης Δελαπόρτας. «Είναι κάτι που δεν το περίμενα, ούτε το ήθελα αλλά ούτε ποτέ το επιζήτησα, και εκείνη το ήξερε πολύ καλά. Ο,τι έκανα για τη Ρένα, το έκανα από ψυχής. Τελικά, οι δεσμοί αίματος στη ζωή πολλές φορές μπορεί να μην είναι τόσο ισχυροί όσο οι αληθινοί δεσμοί φιλίας, αγάπης και αφοσίωσης, που δημιουργεί ο ένας άνθρωπος με τον άλλο στο ταξίδι του στη ζωή».

Ενα κόμπος τον πνίγει από τη συγκίνηση. Μετά βίας συνεχίζει να μιλά γι’ αυτόν τον άρρηκτο δεσμό, γι’ αυτήν τη σχέση μάνας - γιου… «Η Ρένα ήταν σαν δεύτερη μητέρα μου. Εκείνη με συμβούλευε, με προέτρεπε να κάνω πράγματα, με πρόσεχε. Θυμάμαι, κάθε βράδυ που είμαστε στο θέατρο με πήγαινε μετά σπίτι μου και πάντα περίμενε στην πόρτα. «Μπες μέσα και μετά θα φύγω» μου έλεγε. Υπήρχε μια τρυφερή σχέση ανάμεσά μας. Δεν ήταν επαγγελματική αλλά οικογενειακή. Ημουν για εκείνη ο γιος που δεν απέκτησε ποτέ και δεν ήταν λίγες οι φορές που το εκμυστηρευόταν στις μεταξύ μας συζητήσεις.

25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ
Ο Μάκης Δελαπόρτας έμεινε είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια κοντά στην ανεπανάληπτη Κερκυραία ηθοποιό και τον άντρα της Γιώργο Λαφαζάνη. «Ημασταν μαζί και στα ευχάριστα και στα δύσκολα και αυτό είχε εκτιμήσει σε εμένα. Ακόμα και στα νοσοκομεία και στις πιο δυσάρεστες διαδικασίας της κηδείας ήμουν εγώ κοντά της».

Αυτή η στάση που κράτησε ο Μάκης απέναντι στη Ρένα εκτιμήθηκε τόσο από τη σπουδαία κωμικό, ώστε μετά τον θάνατό της του άφησε στη διαθήκη της όλο της το αρχείο.

«Περιήλθε στα χέρια μου πλούσιο φωτογραφικό υλικό, όλα τα κοστούμια της και τα προσωπικά της αντικείμενα, τα χειρόγραφά της, τα ερωτικά της γράμματα, τα βραβεία της, οι τιμητικές της διακρίσεις. Οταν ζούσε ακόμα, μου είχε εξομολογηθεί: «Θέλω εσύ να τα έχεις αυτά, γιατί εσύ σίγουρα θα ξέρεις πώς πρέπει να τα διαχειριστείς όταν δεν υπάρχω στη ζωή. Πέρυσι, μάλιστα, έκανα μια μεγάλη εκδήλωση στο Βadminton όπου εκτέθηκαν όλα τα σημαντικά κοστούμια που φόρεσε στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της και θα τα εκθέτω κάθε φορά που θα μου δίνεται η ευκαιρία σε διάφορους χώρους και μουσεία. Για ένα πράγμα λυπάμαι, ότι η Κέρκυρα δεν έκανε κάτι για τη Ρένα. Ούτε μια προτομή ούτε σε ένα δρόμο δεν έδωσε το όνομά της, αλλά ούτε σκέφθηκαν να κάνουν ένα μουσείο αφιερωμένο σε εκείνη. Με έχουν καλέσει στο τηλέφωνο, αλλά έχουν μείνει μόνο στις υποσχέσεις…».

Μελλοντικά η σπουδαία ηθοποιός θα αποκτήσει το δικό της καμαρίνι στο Θεατρικό Μουσείο, όπως όλοι οι μεγάλοι που έφυγαν. Ηδη, για τον σκοπό αυτό ο Μάκης Δελαπόρτας παραχώρησε, ως όφειλε, κοστούμια της αλλά και προσωπικά της αντικείμενα.

Espresso

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed