Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Χειρόφρενο στα Μέσα μεταφοράς



Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν και σήμερα όσοι χρησιμοποιούν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους τα μέσα μεταφοράς αλλά και οι οδηγοί καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους

Έτσι λοιπόν μετά τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων των Εργαζομένων που έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, κατέληξαν στα εξής:
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι για τηνΠέμπτη, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Χειρόφρενο θα τραβήξει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη.

Ακινητοποιημένοι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του Ηλεκτρικού. Επίσηςοι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ακόμη ότι θα απέχουν σήμερα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων. Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία ενώ στάση εργασίας θα γίνει 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη.

Κανονικά θα κινηθεί σήμερα το Μετρό και το τραμ. Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 και από τις 20:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Το Τραμ θα ακινητοποιηθεί 12:00 με 16:00.

Πάντως, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ και την απώλεια δεκάδων εργασίας, στα πλαίσια της οικονομικής εξυγίανσης του οργανισμού.
Star.g

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed