Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

"Oι αστυνομικές επιχειρήσεις σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι ανάλογο ζήτημα θα είναι η τελευταία λύση"


Μπορεί η ιστορία με την κατάληψη από τους 237 μετανάστες στη Νομική να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο για την Ελληνική Αστυνομία ο φάκελος των καταλήψεων μόλις έχει ανοίξει.Ο φόβος ότι η κατάληψη της Νομικής θα αποτελέσει κακό παράδειγμα και...
ενδεχομένωςb ακολουθήσει ένας νέος κύκλος καταλήψεων τόσο σε Αθήνα όσο και άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάνει τους επιτελείς να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους κρίσεων.

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δήλωσε επισήμως ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για μονιμοποίηση των 237 λαθρομεταναστών, αφήνει την ιστορία ανοικτή» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Για τους παράνομους μετανάστες, οι 237 αποτελούν για αυτούς τη μοναδική σανίδα σωτηρίας καθώς είναι απελπισμένοι και δεν έχουν τίποτα να χάσουν».

Με δεδομένο ότι επισήμως στην Ελλάδα έχουν καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο 50.000 λαθρομετανάστες την ίδια ώρα που αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα, κάνει το σενάριο, να εμφανιστούν ανάλογα φαινόμενα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάτι παραπάνω από ορατό.

Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το πρόβλημα σε πέντε σημεία- περιοχές της χώρας:
- Πρώτη και βασική, η «καυτή» ζώνη του κέντρου της Αθήνας στην οποία ζουν εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι λαθρομετανάστες και ανά πάσα στιγμή ίσως κάποιες ομάδες απελπισμένων αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των 237 της Νομικής.
- Δεύτερο σημείο το λιμάνι της Πάτρας καθώς στοιβάζεται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών που προσπαθούν με τα πλοία της γραμμής να βρουν διέξοδο για Ιταλία. Η εικόνα που έχει η Αστυνομία για την περιοχή είναι απογοητευτική και οι εκτιμήσεις λένε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες της Πάτρας.
- Κάτι ανάλογο με το φαινόμενο της Πάτρας συμβαίνει και στην Ηγουμενίτσα όπου και εκεί χιλιάδες λαθρομετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες περιμένοντας τα πλοία της γραμμής.
- Έντονο είναι το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη όπου και εκεί υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός λαθρομεταναστών.
- Και, επίσης, στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες λαθρομετανάστες, με τις αρχές να προβληματίζονται καθώς δεν είναι τυχαίο ότι η κατάληψη της Νομικής ξεκίνησε από την Κρήτη.

Αξίζει να τονισθεί ότι οι εντολές που έχουν πάρει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από τη φυσική και πολιτική ηγεσία είναι συγκεκριμένες και αυστηρές. «Πηγές» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λένε πως οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι ανάλογο ζήτημα θα είναι η τελευταία λύση. Φυσικά και το πρόβλημα με τους 237 καταληψίες δεν έχει λυθεί καθώς η μετεγκατάσταση τους στο κτήριο της οδού Πατησίων είναι προσωρινή και εντός των επομένων ημερών αναμένονται και εκεί εξελίξεις.
protothema.gr

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed