Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η Σελήνη στα ζώδια συμβολίζει τον ψυχισμό του ατόμου


Κυβερνήτης: Καρκίνος

Εξορία: Αιγόκερως

Έξαρση: Ταύρος

Πτώση: Σκορπιός

Ημέρα: Δευτέρα βράδι



Ορυκτό: Κρύσταλλο,Φεγγαρόπετρα,Μαργαριτάρι,Ασήμι,Μάρμαρο

Χρώμα: Ιριδίζον Ηλικία: Βρεφική,Πρώτη παιδική (υγρότητα σώματος,υγρή τροφή, ατελής ψυχή)

Φυτά: Κολοκύθι,Αγγούρι,Πεπόνι,Αμύγδαλο

Ζώο: Λαγός,Κουνέλι,Κύκνος,Βάτραχος Ανατομία:Στομάχι,Στήθος,Μήτρα,Αριστερό μάτι

Τροφές: Γάλα,Νερό,Καρύδι,Αμύγδαλο

Στοιχείο: Νερό

Φύλο: Θηλυκό

Ποιότητα: Αγαθοποιός

Χρονοκρατορία:25 χρόνια

Λέξεις Κλειδιά: Νερό,Ψυχή,Εσωτερικό,Δεκτικότητα,Όνειρα,Μητέρα,

Οικογένεια,Παλλίροια,Επιρροή σε πληθη


Μυθολογικά: Η Σελήνη θεωρείται αδελφή του Ήλιου. Εξαιρετικά όμορφη,που μπροστά της ωχριούν τ'αστερια. Στην αρχαία Ελλάδα η λατρεία της ήταν ιδιαίτερη,καθώς εξέφραζε την γονιμότητα,ως καρποφόρα Μητέρα. Μερικοί εραστές της ήταν ο Πάνας κι ο Ενδυμίων. Ο Ενδυμίωνας συμβόλιζε τον Ήλιο,που αναδύεται για να καταδυθεί πάλι στον Ωκεανό.

Κίνηση:Η Σελήνη παραμένει για 2,5 μέρες σε κάθε ζώδιο. Δεν είναι ποτέ ανάδρομη. Ημερισίως κινείται κατα 13 μοίρες και 10 δεύτερα.

Σημασία:Η Σελήνη στα ζώδια συμβολίζει τον ψυχισμό του ατόμου,το συγκινησιακό του πεδίο,καθώς και τα γυναικεία πρόσωπα στο χάρτη,μητέρα-σύζυγο-αδελφή. Μεταφορικά σημαίνει και την πατρίδα,την εστία,την οικογένεια. Η επιρροή της προκαλεί στα άτομα ευαισθησία,διαίσθηση,προστατευτικότητα,συναισθηματική επιρροή, εσωτερικότητα,αισθηματικά πάθη, μητριαρχικό/πατριαρχικό δεσποτισμό, συναισθηματική ανισορροπία και μεταβλητότητα,ανάλογα πάντα το συνδυασμό (τρίγωνα-τετράγωνα-συνόδους-αντιθέσεις) και ανάλογα τον Πλανήτη.


Αν στον γενέθλιο χάρτη σας έχετε Σελήνη σε....

Κριό, είστε πιθανώς συναισθηματικά ατομιστής. Είτε γυναίκα είτε άντρας,υπάρχουν πιθανότητες να έρθετε σε ρήξη με τον πατέρα σας για την 'αρχηγία' της οικογένειας. Στα συναισθηματικά σας,υποφέρετε από μεταπτώσεις: ενθουσιάζεστε εύκολα και βαθειά με τον άλλο, αλλά σας τελει'ωνει εξίσου εύκολα. Επίσης είστε ορμητικοί και αν σε κάποια φάση της ζωής σας είστε ντροπαλοί αυτό θα το ξεπεράσετε αργά η γρήγορα,γιατί αυτή η Σελήνη σας κάνει ανταγωνιστικούς,επιθετικούς με αυτοπεποίθηση. Δυστυχώς όμως, επειδή ενεργείτε απερίσκεπτα και δεν αναλύετε αυτά που νιώθετε τα μετουσιώνετε σε επιπόλαιες πράξεις που πληγώνουν τον άλλο. Είστε γενικά πιστοι και ρομαντικοί,ιπποτικοί σχεδόν, αλλά αν η σχέση δεν έχει φλόγα απομακρύνεστε..


Ταύρο,(έξαρση),είστε σταθεροί συναισθηματικά περισσότερο απ'τον καθένα. Είστε δεμένος-ένη με την μητέρα σας και αυτό σας κληροδοτεί μια αισθησιακή,ερωτική και κτητική διάθεση στα αισθηματικά σας. Ανάλογα με τις πλανητικές σας όψεις,συνηθίζετε να είστε δεσποτικοί με τους άλλους και να θέλετε να τους ελέγχετε σε σημείο εμμονής και να τους χειραγωγείτε συναισθηματικά. Η απολυτότητα της έξαρσης της Σελήνης σε περιπτώσεις που διακυβέβεται η συναισθηματική ασφάλεια σας κάνει ζηλιάρηδες και κτητικούς, κι όταν χαθεί η υπομονή ακόμα και βίαιους. Στα νεανικά σας χρόνια δοκιμάζεστε σε σχέσεις απο δω κι απο κεί, όταν όμως νιώσετε ασφαλής σε μια σχέση θα μείνετε εκεί μέχρι τέλους. Δεν σας αρέσουν οι αόριστες σχέσεις,προτιμάτε να τους δίνετε ταμπέλες όπως φιλία,δεσμός,αρραβώνας,γάμος. Δεν σας ενδιαφέρουν τα γλυκόλογα,αλλά οι πράξεις. Κι εσείς οι ίδιοι εκφράζετε την αγάπη σας με πράξεις και είστε ιδιαίτερα τρυφεροί και δοτικοί.


Δίδυμο,νιώθετε την ανάγκη να εκφράζετε τα αισθήματα σας με κάθε μέσο και τρόπο,συνήθως ευθεία και άμεσα. Σας ενοχλεί η έλλειψη επικοινωνίας και συζήτησης. Ίσως δείχνετε ψυχροί και εγκεφαλικοί,ή αγνοείται τα αισθήματα των άλλων. Ο πολύς συναισθηματισμός κι η ευαισθησία σας τρομάζουν. Κι η δεσμευση σας τρομάζει κι αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Δεν δίνετε συναισθήματα και προτιμάτε να είστε ανεξάρτητοι συναισθηματικά. Πνίγεστε όταν ο σύντροφός σας αρχίζει το δράμα και το κλάμα,γιατί για εσάς η έκφραση των συναισθημάτων είναι στα λόγια και την γενική αίσθηση. Είστε εγκεφαλικοί και ζητάτε το ίδιο απ'τους συντρόφους σας. Ενδεχομένως να ρισκάρετε να έχετε παράλληλες σχέσεις γιατί δεν καταλαβαίνετε πόσο ενοχλείται η σχέση σας από αυτό. Συχνά οι μεσήλικες άντρες με Σελήνη στους Διδύμους έχουν δεσμούς με γυναίκες πολύ μικρότερές τους,καθώς δίνουν σημασία στην περιπέτεια παρά στις επιπτώσεις.. Αν δεσμευτείτε,θα είναι με κάποιον που σας δίνει χώρο και μοιράζεται την ανάγκη σας για ελευθερία και πειραματισμό.


Καρκίνο (κυβερνήτης),είστε υπερβολικά έως αποπνικτικά συναισθηματικοί. Προσφέρετε απλόχερα αλλά και απαιτείτε συναισθήματα. Αντλείτε δύναμη από την αγάπη των άλλων γύρω σας και τείνετε να προσκολλείσθε σ'αυτούς, αφού πρώτα εξερευνήσετε προσεκτικά κατα πόσο είναι διαθέσιμοι για σας. Είστε πολύ προστατευτικοί και διοχετέυετε τα συναισθήματα σας δημιουργικά στις τέχνες, στη μαγειρική και πάνω απ'ολα στην οικογένεια. Ίσως έχετε τάσεις πάχους γιατί αντικαθιστάτε την έλλειψη συναισθημάτων με την επιδρομή στο ψυγείο. Η αγάπη και ο έρωτας χαρακτηρίζονται για σας με μια λέξη: δοσοληψία. Όταν δεν έχουν σε ποιόν να δώσουν την αγάπη τους ,οι σεληνιακοί Καρκίνοι,περνάνε κρίση ταυτότητας. Η εμμονή όσων είναι άνδρες με την μητέρα τους τους οδηγεί είτε στην εύρεση συζύγου που να έχει το πάνω χέρι και να τους καθοδηγεί,είτε στον φόβο για την Γυναίκα και την αποφυγή του γάμου. Γενικά θα πρέπει να προσέξετε και οι άντρες και οι γυναίκες που ανήκετε σε αυτό το συνδυασμό την πιθανότητα να ξυπνήσετε ένα πρωί στα 40+ σας και να συνειδητοποιήσετε οτι ξεχάσατε τον εαυτό σας για χάρη των άλλων.

Λέοντα,όσον αφορά τα συναισθήματά σας,ψάχνετε διαρκώς άτομα για να τους τα χαρίσετε σαν ένα ακριβό δώρο. Όταν αγαπάτε, (φιλικά,ερωτικά) τα δίνετε όλα με γενναιοδωρία,κι αν οι άλλοι τα απορρίψουν νιώθετε ταπεινωμένοι και αποχωρείτε μια για πάντα. Όταν δεθείτε με κάποιον εκφράζετε την αγάπη σας με δώρα,με λόγια και θεατρινισμούς και υποσχέσεις κάνοντας τους άλλους να αμφιβάλλουν αν είστε αληθινοί. Εσείς όμως είστε και το ξέρετε! Κι όταν εξακολουθείτε να δίνετε ό,τι έχετε κινδυνεύετε να γίνετε θύματα της δοτικότητας σας και να θεωρηθείτε δεδομένοι. Αδειάζετε κυριολεκτικά την καρδιά σας για κάποιον εκλεκτό,και τον κάνετε να νιώσει μοναδικός. Και όταν ακόμα πληγωθείτε,δεν χάνετε ποτέ τον ιδεαλισμό σας,και συνεχίζετε να τα δίνετε όλα στις επόμενες σχέσεις χωρίς να κρατάτε κακία.. Ζηλιάρηδες δεν είστε,αλλά έχετε την τάση να θέλετε τους άλλους μόνο για τον εαυτό σας,και απαιτείτε από τον σύντροφό σας να σας θαυμάζει και να συγχωρεί τις αδυναμίες σας,γι'αυτό και ταιριάζετε ψυχικά με άτομα που δεν είναι δυναμικά αλλά βάζουν πάνω απ'όλα τη γνώμη και τα εύθραυστα συναισθηματά σας.

Παρθένο,δεν είστε αυτό που λέμε παθιασμένα άτομα. Σκέφτεστε πάντα πολύ,και δεν σας συγκινεί το περιτύλιγμα και οι εξωτερική συμπεριφορά των άλλων,βλέπετε με καχυποψία το πάθος,τις απολαύσεις,το σέξ. Οι περιπέτειες δεν είναι το στύλ σας. Για να δώσετε συναίσθημα πρέπει να έχει προηγηθεί δοκιμασία του χαρακτήρα του άλλου ατόμου για να διαπιστώσετε αν ταυτίζεστε πνευματικά. Ο ρεαλισμός σας δεν σας αφήνει να παρασύρεστε και να δίνεστε ολοκληρωτικά απ'την αρχή. Όταν σας πείσει ο άλλος σαν προσωπικότητα και σας κεντρίσει εγκεφαλικά δίνεστε κι εσείς,με διανοητικό τρόπο. Μπορεί να είστε μια γλυκιά πατρική/μητρική φιγούρα για τους άλλους,και άλλοτε αυστηρή και αλύγιστη. Ο συναισθηματικός ωστόσο πουριτανισμός που σας διακατέχει, ισχύει μόνο για εσάς,καθώς έλκεστε απ'το αντίθετό σας: όσο πιο ανώριμος,απερίσκεπτος,ανεύθυνος,και δραματικός είναι ο άλλος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να ξεκλειδώσει τα 'δύσκολα' συναισθήματά σας. Σ'αυτές τις περιπτώσεις,είτε εσείς θα βάλετε μυαλό στον ζωηρό σύντροφο/φίλο σας,είτε εκείνος θα σας φέρει στα νερά του. Γι'αυτό και οι σχέσεις του σεληνιακού Παρθένου είναι τόσο ασταθείς: έλκεται μοιραία από δοτικά-συναισθηματικά άτομα,τα οποία πληγώνει με την κριτική του..

Ζυγό,θέλετε απλά να αρέσετε. Απο εκεί και πέρα αρχίζει μια ολόκληρη σκηνοθεσία,ένα ολόκληρο στήσιμο που περιλαμβάνει ό,τι χρειαστεί για να δείξετε ευχάριστος και φιλικός και κυρίως γοητευτικός. Στις σχέσεις σας αποφεύγετε να πάρετε μέρος σε τσακωμούς, δεν γκρινιάζετε και προσπαθείτε να φέρετε την αρμονία και την ισορροπία. Από την άλλη όμως όταν φτάσετε στα όρια σας,γίνεστε ξαφνικά απότομοι και αυστηροί και δεν κρύβετε με τίποτα τα νεύρα σας τα οποία μπορεί να διακρίνει κανείς απο χιλιόμετρα όταν οργιστείτε. Ο σώζων εαυτώ σωθείτω όταν ανοίξετε το στόμα σας,δεν γλιτώνει κανείς απ'τον σεληνιακό Ζυγό έξω φρενών. Μήπως είστε λίγο διχασμένοι ανάμεσα στο προσωπείο σας και την πραγματικότητα; Η αλήθεια είναι οτι εξαρτάσθε συναισθηματικά απ'την αποδοχή του άλλου,τόσο πολύ που ξεχνάτε να δώσετε προσοχή στα βαθύτερα συναισθήματα του άλλου. Κολλάτε λίγο στην επιφάνεια και χάνετε το συναίσθημα. Στις σχέσεις σας με το άλλο φύλο είστε πολύ ρομαντικοί και τρυφεροί με εγκεφαλικό τρόπο,και το συναίσθημα έρχεται με τον καιρό. Δεν είναι όμως σπάνιο η προσκόλληση σας στην εξωτερική συμπεριφορά να σας απομακρύνει απ'τη σχέση σας στο πρώτο στραβοπάτημα ,καθώς αναζητάτε το τέλειο,το ουτοπικό από σχέση σε σχέση. Μπορείτε να χωρίσετε με έναν πιστό φίλο ή σύντροφο μόνο και μόνο επειδή σας μίλησε απότομα μια στιγμή!


Σκορπιό (πτώση),συνδέεται για εσάς άρρηκτα το συναίσθημα με το σέξ. Πέρα απ'το κρεβάτι ωστόσο σας διακατέχει μια έντονη ανασφάλεια που μεταφράζεται σε ζηλότυπη συμπεριφορά. Όταν έχετε επενδύσει κάπου συναισθηματικά, είναι για εσάς αυτό το πρόσωπο ο κόσμος όλος-μετά έρχονται η δουλειά,η οικογένεια,η διασκέδαση,οι συγγενείς κι ο κόσμος. Γι'αυτό αν υποπτευθείτε οτι ίσως να μην σας είναι πιστό αντιδράτε είτε με σκηνές ζήλιας,είτε δημιουργώντας του την αίσθηση οτι ανα πάσα στιγμή θα φύγετε. Πρέπει να αναπνέει και να ζεί για σας,είτε είναι φίλος,ή συγγενής ή έρωτας. Κι εσείς αγαπάτε τυφλά και με πάθος,αλλά ποτέ δεν εκδηλώνεστε συναισθηματικά,για να μην χάσετε το πάνω χέρι. Μόνο στο κρεβάτι αφήνετε το συναίσθημα σας να ξεχειλίσει,ή όταν εκρηγνύεστε με θυμό και με βία αν υποψιαστείτε με την συναισθηματική σας οξυδέρκεια οτι κάτι δεν πάει καλά.. Είστε υπερβολικά κτητικοί με τους άλλους,και δένεστε πολύ δυνατά και για πάντα με όποιον αγαπάτε όσο σας αγαπά. Μπροστά στο φόβο σας να μην χάσετε ότι έχει συναισθηματική αξία για εσάς μπορείτε να γίνετε σκληροί,να τιμωρήσετε.. Η απιστία για έναν σεληνιακό Σκορπιό δεν είναι απόλαυση,γιατί κατα βάθος είστε πιστοί,είναι απλά μια μέθοδος να αποδείξετε στους εαυτούς σας οτι έχετε το πάνω χέρι στην σχέση.


Τοξότη,είστε ο τύπος του ανθρώπου που αγαπά την περιπέτεια αλλά τον ελκύει κι η ιδέα της σχέσης,όχι τόσο με την έννοια του δεσμού αλλά βασικά με την έννοια της συμπόρευσης στη ζωή. Στις ερωτικές σας σχέσεις αποφεύγετε την δέσμευση επί μακρόν,εκτός αν περιλαμβάνει διαλλείματα και απόσταση κάθε τόσο ωστε να παίρνετε τον αέρα σας. Η κτητικότητα και η ζήλια είναι ο νούμερο ένα λόγος για να ξενερώσετε από έναν σύντροφο ή φίλο. Έχετε την ανάγκη να αλλάζετε παραστάσεις ,να μπαίνετε σε περιπέτειες . Δεν αντέχετε κανενός είδους ευθύνη. Όμως δεν είστε αυτό που λένε γεννημένοι εργένηδες/εργένισσες. Η μόνιμη σχέση είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για εσάς στη ζωή-μόνιμη για το συντροφό σας και χαλαρή για εσάς. Χρειάζεστε έναν σύντροφο για να μοιράζεστε τα φλογερά σας αισθήματα και να σας προσφέρει την αφοσίωσ'η του. Μπορείτε να είστε συναισθηματικά δεμένοι με πολλά άτομα μαζί, είστε πολυγαμικοί τύποι αλλά όσο περνούν τα χρόνια έχετε ανάγκη από ένα σύντροφο-λιμάνι,καθώς οι περισσότεροι σεληνιακοί Τοξότες μετά από κάποια ηλικία νιώθετε να ξοδεύεσθε και αποζητάτε την περιπέτεια σε μια μόνιμη σχέση. Στις σχέσεις σας με το άλλο φύλο σας τραβάνε άτομα που έχουντην ίδια ιδεολογία,ίδια αίσθηση της ελευθερίας και συνδυάζουν το πάθος με την συντροφικότητα.

Αιγόκερω,είστε απόμακροι απο συναισθηματικής πλευράς και ελάχιστα εκφραστικοί. Βλέπετε τα πάντα τετράγωνα και ρεαλιστικά, είστε επιφυλακτικοί,ίσως είρωνες και κατηφείς. Είστε πολλοί συγκρατημένοι και σκληροί ακόμα και με τον εαυτό σας. Ακόμα κι αν δεθείτε με καποιον, έχετε την τάση να τον βλέπετε αφ'υψηλού ,να έχετε το πάνω χέρι και να αντιμετωπίζετε τόσο τους φίλους όσο και τα άτομα που ερωτεύεστε σαν να είναι συνεργάτες,ή βοηθοί σας. Άν είστε άνδρας με σελήνη στον Αιγόκερω,δεν θα πρέπει να δίνετε και πολλή ελευθερία κίνησης στην γυναίκα που σας ενδιαφέρει,και οι γυναίκες με αυτή τη σελήνη έχουν συχνά τον δυναμισμό ενός άνδρα και τον πρώτο λόγο στις υποθέσεις της οικογένειας. Δένεστε συναισθηματικά με όποιον δεχτεί να παίζει δεύτερο ρόλο στη σχέση σας,και μόνο όταν ξέρετε οτι έχετε κατακτήσει τον άλλο με τους δικούς σας όρους αφήνεστε να εκφραστείτε συναισθηματικά. Τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα με αυτό το συνδυασμό είναι λάτρεις της οικογένειας ,και των παιδιών αφού,όπως ανέφερα και παραπάνω,γίνονται θυσία και προσφέρουν κάθε συναίσθημα απ'την καρδιά τους σε όποιον τους δείξει αφοσίωση. Δεν είναι μικρή η πιθανότητα να σας ελκύουν άτομα που είτε είναι μικρότερα στην ηλικία είτε έχουν την αθωότητα που αντιστοιχεί σε αυτά.


Υδροχόο,είστε άτομα πολύ συναισθηματικά και ευσυγκίνητα,αρκεί να σας βγάζει την ευαισθησία το άτομο που έχετε δίπλα σας. Όταν σας βλέπουν για πρώτη φορά πιθανώς δίνετε την εντύπωση του πολύ επιφανειακού ατόμου που προσφέρει συναίσθημα με το σταγονόμετρο. Στην πραγματικότητα όμως οι σεληνιακοί Υδροχόοι είναι βαθιά συναισθηματικοί,σε τοσο μεγάλο βάθος που απαιτεί χρόνο και εμπιστοσύνη για να εκδηλωθούν προοδευτικά,εκφράζοντας όλο και περισσότερο τα ανθρωπιστικά αισθήματα τους προς κάθε είδος ανθρώπου. Ο άνθρωπος αυτός,βλέπει φιλικά τους πάντες και δεν είναι καμμία παρέα αταίριαστη για αυτόν,αντίθετα ξέρει να βγάζει θετικά πράγματα απ'ο όποιον άνθρωπο συναναστραφεί.Είναι έμφυτα ευγενικός,όμως ποτέ δεν θα καταφέρει να γίνει ρομαντικός και γλυκός. Τα έντονα πάθη δεν είναι χαρακτηριστικά του σεληνιακού Υδροχόου. Η ευαίσθητη πλευρά του είναι μόνο για τον εαυτό του ενώ κερδίζει τους άλλους προσφέροντας απόλυτο σεβασμό και τιμώντας με την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του τα συναισθήματα που του προσφέρει ο σύντροφός του. Ένας τέτοιος χαρακτήρας, δυσκολεύεται να βρεί μόνιμη σχέση κυρίως λόγω της φαινομενικής ψυχρότητας που επιδυκνείει.


Ιχθύ,είστε συναισθηματικά ευάλωτοι και γι'αυτό άστατοι. Κατακλύζεστε από έναν συναισθηματικό ουτοπισμό,ο οποίος ευθύνεται για την αποχώρηση σας από μια σχέση με την παραμικρή παρεξήγηση.. Ερωτεύεστε μέσα σε δευτερόλεπτα και ενθουσιάζεστε τρελά,υπόσχεστε τα πάντα στον άλλο με την μεγαλύτερη ειλικρίνεια,μέχρι να διαπιστώσετε οτι όλα είναι στη φαντασία σας και να στρίψετε στην πρώτη στροφή. Τόσο σαν φίλοι όσο και σαν σύντροφοι δύσκολα θα μείνετε με κάποιον για πολύ. Συχνά φταίτε εσείς γι'αυτό,και η συναισθηματική ανασφάλειά σας. Δίνετε στον άλλο το 90% αλλά κρατάτε το 10% για την στιγμή της αποχώρησης. Αλλάζετε γνώμη κάθε λεπτό και κουράζετε τους άλλους με υπεκφυγές και διττά λόγια. Γενικά μπορείτε να πείτε οτι είστε συναισθηματικοί. Το συναίσθημα είναι τρόπος ζωής και έκφρασης και είναι εύκολο για εσάς κάθε λεπτό. Το πρόβλημα είναι η διάρκεια..Ελκύετε περισσότερο σταθερούς χαρακτήρες που ανέχονται τις συναισθηματικές σας μεταπτώσεις και τις αντιλαμβάνονται όπως κι εσείς: σαν συναισθηματικές μεταπτώσεις λόγω ανασφάλειας κι όχι σαν συναισθηματική επιπολαιότητα.


0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed