Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Xρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον και το πεπρωμένο ενός ατόμου

Η Κινέζικη αστρολογία είναι μια πανάρχαια και παντοδύναμη τέχνη. Οι κανόνες και οι ιδέες της είναι σχετικά απλές για να τις κατανοήσει κανείς. Ο σκοπός της Κινέζικης αστρολογίας είναι να βοηθήσει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της γνώσης του εαυτού και μέσα απο συνεχής αναβαθμίσεις του μυαλού και της ψυχής. Απο την μελέτη του Κινέζικου ωροσκοπίου ενός ατόμου μπορούν να βγούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του και το πεπρωμένο του. Για παράδειγμα μπορούν να αποκαλυφθούν πλευρές της προσωπικότητας του ατόμου που δεν ήταν γνωστές. Η Κινέζικη αστρολογία μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το σκοπό της ύπαρξης σου σε αυτόν τον πλανήτη και να βρείς έναν τρόπο ζωής όπως εσύ τον επιθυμείς.

Όπως και στη δυτική αστρολογία έτσι και η Κινέζικη βασίζεται στην ημερομηνία γέννησης του ατόμου (χρονιά, μήνας, ημέρα, ώρα). Στηρίζεται σε ένα σύστημα που μελετώντας τις πληροφορίες γέννησης, προσπαθεί να συλέξει δεδομένα για την υγεία, τις κλίσεις, τις συμπάθειες, τα ταλέντα, τις ικανότητες, τις επιθυμίες, τη συμβατότητα με άλλα άτομα, την τύχη κλπ. Το σύστημα της Κινέζικης αστρολογίας αποτελείται απο μερικές βασικές ιδέες οι οποίες κατευθύνουν και καθοδηγούν τις ζωές πολλών ανθρώπων μέχρι σήμερα.

Ας δούμε τις τέσσερις πιο βασικές ιδέες που αποτελούν το σύστημα του Κινέζικου ωροσκοπίου που στηρίζεται σε αστρολογικούς κύκλους των 12 ετών. Σημαντικό ρόλο παίζει το Κινέζικο ημερολόγιο που βασίζεται στους κύκλους του φεγγαριού. Αυτό σημαίνει οτι κάθε ένα απο τα 12 έτη κάθε αστρολογικού κύκλου δεν ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου όπως γίνεται στο Δυτικό ημερολόγιο. Αντίθετα ξεκινάει την πρώτη ημέρα του πρώτου νέου φεγγαριού κάθε χρονιάς. Αυτό συνήθως συμβαίνει τέλη Ιανουαρίου με αρχές Αυγούστου. Τότε πέφτει η Κινέζικη πρωτοχρονιά. Για να γίνει αυτό κατανοητό απαιτείται γνώση των φάσεων του φεγγαριού (Νέο φεγγάρι, Πρώτο τεταρτο, Πανσέληνος και Τελευταίο τέταρτο).

Μια απο τις βασικές ιδέες της Κινέζικης αστρολογία είναι τα πέντε μαγικά συμπαντικά στοιχεία. Αυτά είναι με τη σειρά που πρέπει: Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο και Νερό. Τα στοιχεία αυτά είναι δημιούργημα του Κινέζου ουράνιου θεού. Σύμφωνα με τους Κινέζους, ο θεός με μαγικό τρόπο εισήγαγε τις ιδιότητες των στοιχείων στο σύστημα της Κινέζικης αστρολογίας και στο Κινέζικο ημερολόγιο.

Έπειτα υπάρχουν τα 12 ζώδια του Κινέζικου ωροσκοπίου που αντιπροσωπεύονται απο 12 προσεκτικά επιλεγμένα πλάσματα. Αυτά είναι με την σειρά που πρέπει: Ποντικός, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Αλογο, Πρόβατο, Πίθηκος, Πετεινός, Σκύλος και Γουρούνι. Τα 12 πλάσματα δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Κάθε ένα απο αυτά έπαιξε και παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και στην ανθρώπινη κουλτούρα. Υπάρχει ένας Κινέζικος μύθος που αναφέρει οτι ο Κινέζος θεός της Γης αποφάσισε να οργανώσει έναν αγώνα δρόμου στον οποίο θα μπορούσαν να συμμετέχουν όλα τα ζώα, πουλιά ή άλλα πλάσματα. Οι 12 που θα τερμάτιζαν πρώτοι θα αποτελούσαν τα 12 ζώδια του Κινέζικου ωροσκοπίου.

Οι αστρολογικοί κύκλοι των 12 ετών ξεκινάνε με την χρονιά του Ποντικού και τελειώνουν με την χρονιά του Γουρουνιού. Όταν ένας κύκλος τελειώσει, επαναλαμβάνεται με την ίδια σειρά ξεκινώντας και πάλι με την χρονιά του Ποντικού. Όταν συμπληρωθούν πέντε αστρολογικοί κύκλοι (5χ12=60 χρόνια) τότε τελειώνει μια εποχή και ξεκινάει μια καινούργια.

Συνεχίζοντας την ανάλυση της Κινέζικης αστρολογίας θα συναντήσουμε τις τέσσερις μεγάλες ομάδες των ζωδίων. Ο Κινέζος θεός της Γης χώρισε τα 12 ζώδια πρώτα σε δύο ομάδες των 6 ζωδίων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Έπειτα προχώρησε και σε δεύτερη κατηγοριοποίηση. Έτσι προέκυψαν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες κάθε μια απο τις οποίες περιλαμβάνει τρία απο τα 12 ζώδια:
- Η πρώτη μεγάλη ομάδα
- Η δεύτερη μεγάλη ομάδα
- Η τρίτη μεγάλη ομάδα
- Η τέταρτη μεγάλη ομάδα

Σύμφωνα με την θεωρία των μεγαλων ομάδων το ωροσκόπιο ενός ατόμου δεν εξαρτάται μόνο απο το ζώδιο του αλλά και απο την ομάδα που ανήκει αυτό το ζώδιο. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο τα άτομα προσδίδοντας τους ξεχωριστές ιδιότητες.

Η τελευταία απο τις τέσσερις βασικές ιδέες έχει να κάνει με την κοσμική και θεϊκή δύναμη που επηρρεάζει ολόκληρο το σύστημα της Κινέζικης αστρολογίας. Αυτή η δύναμη είναι γνωστή στους περισσότερους ως Γιν και Γιανγκ. Το Γιν αντιπροσωπεύει το θηλυκό και το Γιανγκ αντιπροσωπεύει το αρσενικό. Μια άλλη ερμηνεία θέλει το Γιν να συμβολίζει το κακό και το Γιανγκ το καλό. Όταν συνδιάζονται σωστά, το Γιν και το Γιανγκ οδηγούν το σύμπαν και τον άνθρωπο σε αρμονία και αιώνια ισορροπία. Στον συνδιασμό του Γιν και του Γιανγκ βρίσκεται το πιο δυνατό απο τα μυστικά του Κινέζικου ωροσκοπίου.

Αυτές λοιπόν είναι οι τρείς απο τις βασικότερες έννοιες της Κινέζικης Αστρολογίας. Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε:

- Τα πέντε συμπαντικά στοιχεία της Κινέζικης αστρολογία που είναι αιώνια και μαγικά: Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο και Νερό με τη σειρά που τα παρουσίασε ο Κινέζος ουράνιος θεός.
- Έπειτα έχουμε τα 12 ζώδια του Κινέζικου ωροσκοπίου τα οποία είναι: Ποντικός, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Αλογο, Πρόβατο, Πίθηκος, Πετεινός, Σκύλος και Γουρούνι με την σειρά που τα παρουσίασε ο Κινέζος θεός της Γης.
- Οι τέσσερις μεγάλες ομάδες των ζωδίων καθε μια απο τις οποίες έχει τα δικά της στοιχεία και χαρακτηριστικά τα οποία μεταβιβάζει στα ζώδια-μέλη της.
- Τέλος έχουμε την απόλυτη κοσμική δύναμη γνωστή ως Γιν και Γιανγκ που συμβολίζει την αιώνια ισορροπία.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed