Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου ο Λιονέλ Μέσι


Για το 2010 λοιπόν καλύτερος ποδοσφαιριστής ανακηρύχθηκε για μια ακόμα φορά ο Λιονέλ Μέσι!Παρά τα προγνωστικά που τον ήθελαν φέτος να έμενε με άδεια χέρια ο Μέσι "κέρδισε" τους συναγωνιζόμενους του αλλά και συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα Τσάβι και Αντρές Ινιέστα παίρνοντας στα χέρια του για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη Χρυσή Μπάλα ΦΙΦΑ.Ο Μέσι συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις απο ομοσπονδιακούς προπονητές,αρχηγούς Εθνικών ομάδων (συνολικά 208 κράτη) και αθλητικούς συντάκτες!Το βραβείο του μάλιστα,του το παρέδωσε ο προπονήτης του στη Μπαρτσελώνα Πεπ Γκουορντιόλα.





«Δεν περίμενα να κερδίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους φίλους και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα βρισκόμουν εδώ, όπως επίσης με την οικογένειά μου και τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα»

Όσον αφορά τους προπονητές...καλύτερος προπονητής της χρόνιας ανακηρύχθηκε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μάριο ντος Σάντος Φελίξ Μουρίνιο , ο γνωστός Μουρίνιο δηλαδή!

Ομορφότερο γκόλ της χρονιάς αυτό του Χαμίτ Αλτιντοπ με την ομάδα της Τουρκίας στα προκριματικά του euro 2012 κόντρα στην ομάδα του Καζακστάν .




Στην Χρυσή ενδεκάδα για το 2010 οι έξι είναι Ισπανοί.Λογικό αναλογία μάλλον γιατην πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία!

Τερματοφύλακας: Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης).
Αμυντικοί: Λούσιο, Ντάγκλας Μαϊκόν (Βραζιλία, Ίντερ), Ζεράρ Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ (Ισπανία, Μπαρτσελόνα).
Μέσοι: Τσάβι, Αντρές Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρτσελόνα), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ολλανδία, Ίντερ).
Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης), Νταβίντ Βίγια (Ισπανία, Μπαρτσελόνα).


Τέλος, αν μιλάμε για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Μέσι στη Χρυσή Μπάλα, τι να πούμε για την Μάρτα!Βραζιλιάνα 24χρονων ποδοσφαιρίστρια της Σάντος , η οποία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά φεύγει απο τον διαγωνισμό με το πολύτιμο βραβείο!


"Δεν θα είχα πετύχει τίποτα αν δεν είχα δίπλα μου την οικογένειά μου, τις συμπαίκτριές μου και όλο τον κόσμο που με στηρίζει. Όλα όσα έχουν συμβεί στην καριέρα μου θα με συνοδεύουν για μία ζωή"

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed