Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου αναμένεται η Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα


Στην Αθήνα αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου η Χίλαρι Κλίντον. Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε ανακοινώσεις, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ετοιμάζεται να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.

Οπως έγραψε και η τουρκική εφημερίδα «Zaman», η κυρία Κλίντον θα μεταβεί και στην Τουρκία. εκεί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ηδη, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την άφιξη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Διεξάγονται με απόλυτη μυστικότητα και για αυτό δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τον χρόνο διαμονής της και το ακριβές πρόγραμμά της.

Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της επίσκεψης φαίνεται ότι έπαιξε και η παρουσία στη χώρα μας του Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ. Ο νέος αμερικανός πρεσβευτής είχε διατελέσει προσωπάρχης του γραφείου της κυρίας Κλίντον στο Στέητ Ντιπάρτμεντ. Θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της. Και όπως επιμένουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο «μόνο τυχαία δεν ήταν η τοποθέτησή του στην Αθήνα».

Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι θα έχει συνάντηση με τον κ. Γ. Παπανδρέου. Η έλευση της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών θα είναι και ένα μήνυμα της υποστήριξης των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό, στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και στη νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδος - Ισραήλ.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed