Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά όλη την εβδομάδα




Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά όλη την εβδομάδα, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και απεργία από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.


Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών σε περίπτωση που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όπως είχε συμφωνηθεί στον διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του Υπουργείου Υγείας και εντός της εβδομάδας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

«Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων. Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες. Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου, και θα συνεχίσουμε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα, που θα αποφασιστούν στις επόμενες συνεδριάσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά, με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία».

Κλειστά θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα τα φαρμακεία στον Πειραιά, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κωνσταντίνου Κούβαρη, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε ταμείων ,( ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία εάν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα κατά τις κινητοποιήσεις τους.

Κάλεσε δε τους φαρμακοποιούς να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι "δεν οδηγούν πουθενά" και πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες είναι για επιμέρους θέματα και όχι για βασικά. 

πηγή: Ελευθεροτυπία

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed