Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

για τους άστεγους..


Στόχος αυτή τη φορά δεν ήταν ο καθαρισμός παραλιών ή κτιρίων, αλλά η προσφορά μιας χείρας βοηθείας σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Περίπου 2,5 τόνοι σακούλες από μεταχειρισμένα ρούχα συγκεντρώθηκαν από εθελοντές, φίλους και όσους έχουν ακόμα έντονο το συναίσθημα της αλληλοβοήθειας, προκειμένου να μοιραστούν σε άστεγους και οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


Το kit όπως το ονόμασαν οι ίδιοι, περιείχε μία κουβέρτα, ένα sleeping bag, ένα ζευγάρι γάντια, ένα καπέλο, 2 ζευγάρια κάλτσες, ένα αδιάβροχο, ένα κασκόλ, ένα πουλόβερ. «Μία ανακούφιση, μία προστασία για όσους ζουν στον δρόμο», υπογράμμισαν μέλη της οργάνωσης.


«Περίπου 50 σακούλες μοιράστηκαν σε αστέγους χέρι με χέρι. Με τη βοήθεια ενός βαν και 3 αυτοκινήτων γυρίσαμε τις πλατείες του κέντρου, όπου είχαμε εντοπίσει αστέγους. Περάσαμε από τις πλατείες Ομονοίας, Κλαυθμώνος, Κουμουνδούρου, Κάνιγγος, Κολοκοτρώνη, Βάθης αλλά και τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αιόλου, Αθηνάς», σημείωσαν άλλα μέλη, μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου κοινωνικού έργου. Συνολικά 1,5 τόνος σακούλες γεμάτες ζεστά ρούχα και είδη για αστέγους φορτώθηκαν σε δύο φορτηγά του Δήμου Αθηναίων, ενώ 50 από αυτές δόθηκαν στην ΜΚΟ Κλίμακα.

Η δράση των atenistas
Οι atenistas δεν είναι ούτε κομματικός μηχανισμός, ούτε μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται να δράσουν για την πόλη. Θεωρούν την υπεράσπιση της προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο στρατηγικό στόχο. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι, ελεύθερες πλατείες. Οι δράσεις και οι καμπάνιες των atenistas δεν είναι «μια κι έξω», αλλά έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με στόχο την εδραίωση μόνιμων θετικών αποτελεσμάτων.

0 απόψεις:

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψη σου....

Πες Τα!

Απλά εύκολα και ανώδυνα...
Όνομα: Το όνομα σου ή ότι άλλο θέλεις...
email/url: ΑΝ έχεις κάποιο ιστότοπο ή θέλεις να βάλεις το e-mail σου.
Μήνυμα: Γράψε ότι θες..
Για smilies πάτα το "εικονίδια" και επέλεξε τη φατσούλα που θες!!

All Time Favorites..

Blog Archive

Ψαχτήρι...

Birdi Birdi Blog Feed